„Vreau să aplic tot ce înseamnă regulamente corecte, legale şi fezabile”

Andreea Matache este noul arhitect şef al municipiului  Tulcea, fiind angajată în cadrul Primăriei în urma unui concurs de specialitate susţinut luna trecută.

În cadrul şedinţei de Consiliu Local de joi, arhitecta Andreea Matache şi-a prezentat activitatea profesională şi şi-a exprimat intenţia de a comunica foarte bine cu instituţiile din municipiu.

„M-am născut în Bucureşti. Locuiesc de 3 ani la Tulcea. Provin din mediul universitar unde am lucrat 20 de ani ca profesor de arhitectură, am un doctorat în urbanism şi lucrez de peste 20 de ani ca arhitect practician. De când m-am mutat în Tulcea am lăsat cariera universitară pe cea preuniversitară. Lucrez la Liceul de Arte <<George Georgescu>> ca profesor la secţia de arhitectură şi de aproape două săptămâni lucrez în administraţie publică, experienţă pe care încep să mi-o construiesc. Pentru Tulcea intenţionez mai întâi să pun lucrurile în ordine, fără să am o atitudine critică vis-a-vis de ce s-a întâmplat, pentru că şi alţii pot avea o atitudine critică faţă de ceea ce voi face eu pentru acest oraş. Vreau să comunic foarte bine cu toate instituţiile implicate, cu toţi actorii care pot avea o decizie, o părere despre binele acestui oraş”, a declarat arhitectul şef al municipiului, Andreea Matache.

Andreea Matache a anunţat faptul că va organiza lunar întâlniri cu arhitecţii tulceni.

„Vreau să ţin foarte aproape comunitatea arhitecţilor de aici, pentru că mi se pare că ei sunt primii care au responsabilitatea să schimbe lucrurile şi este bine să funcţionăm în aceeaşi direcţie şi să aplic tot ce înseamnă regulamente corecte, legale şi fezabile pentru toate zonele oraşului. Mă voi întâlni cu arhitecţii o dată pe lună într-un spaţiu care, probabil, o să nască subiecte de discuţii, vis-a-vis de ce se poate face, pornind de la el către zona aferentă, la nivel de restructurare, reconversie, de reabilitare a zonelor şi construcţiilor. Voi face public acest eveniment în fiecare lună şi orice persoană interesată este aşteptată cu plăcere”, a precizat Andreea Matache.

La rândul său, consilierul local PSD Anca Suhov, de profesie arhitect, a ţinut să remarce faptul că noul arhitect este o „Wonder Woman”.

„Preşedintele Filialei Dobrogea, atunci când i-am trimis anunţul pentru angajarea de arhitect şef pentru a-l distribui către toţi arhitecţii, a avut un răspuns interesant: conform fişei postului trebuie să fie un fel de Superman. Eu sper că am angajat Wonder Woman (n.r – Femeia Fantastică)”, a spus Anca Suhov.

Pe acest subiect am vorbit şi cu primarul Ştefan Ilie, care a menţionat faptul că noul arhitect va avea sprijinul administraţiei locale.

„Este foarte bine că avem un arhitect care locuieşte de-mult în Tulcea, ştie realităţile din oraş şi vrea să se implice în rezolvarea problemelor urbanistice pe care le are municipiul şi la dezvoltarea lui, iar noi îi vom acorda tot sprijinul”, a subliniat Ştefan Ilie.

Filip Raicu, fostul arhitect şef al municipiului, a fost dat afară de primarul Ştefan Ilie în luna martie a acestui an, în urma unui raport al Comisiei de disciplină care arată că acesta a semnat ilegal mai multe autorizaţii de construire.