„Folk Ţestos” este numele festivalului organizat în cadrul celei de a treia ediţie a „Zilei Grecenilor de pretutindeni”, un eveniment devenit tradiţie locală ce va avea loc în perioada 5-6 august în comuna Greci.

În acest an, evenimentul menit să promoveze zona, care doreşte să reunească fiii satului plecaţi în toate colţurile lumii, dar şi turişti, este organizat de Primăria Greci în parteneriat cu Asociaţia Culturala Fair Play.

„Atât festivalul cât şi maratonul sunt organizate în cadrul evenimentului <<Zilei Grecenilor de pretutindeni>>. Este prima ediţie a festivalului care are menirea să promoveze zona. Anul trecut a fost organizată doar o seară de muzică folk şi pentru că a avut succes, anul acesta va avea loc timp de două seri, cu mai mulţi invitaţi de calibru mult mai mare. Sperăm ca pe lângă localnicii care vin în concediu şi se bucură de eveniment să avem şi foarte mulţi turişti. Turismul nostru ecologic din zonă se bazează pe vizi-tarea munţilor Dobrogei, unde cel mai des întâlnită aici este broasca ţestoasă dobrogeană. După o discuţie cu amfitrionul evenimentului, am ajuns la concluzia că sună bine <<Folk Ţestos>>”, ne-a declarat primarul comunei Greci, Nicolae Mocanu.

În seara zilei de 5 august vor performa artiştii Ştefania Iacob, Radu Gheorghe, Fără zahăr, Ducu Bertzi, Constantin Neculae, Mircea Vintilă şi trupa Schimbul 3.

Pe 6 august vor încânta publicul artiştii Adrian Bezna, Walter Ghicolescu, Magda Puskas şi Sorina Bloj (Ecoul), Emeric Imre, Jimi Laco, Marius Roje, ATN.

În cadrul evenimentului va fi organizat şi un maraton care se va desfăşura în locul numit la Curbă, acolo unde sunt aşteptaţi la start toţi grecenii, de la mic la mare. Concurenţii vor fi răsplătiţi cu medalii.

Până acum s-au înscris la concursul de alergat concurenţi din Tulcea, Constanţa, Brăila, Galaţi, Iaşi, Techirghiol şi Greci.