Prima sesiune de licitaţii pentru parcările rezidenţiale se încheie astăzi

Astăzi la ora 16:30 se încheie prima sesiune de atribuire a celor 506 locuri de parcare din zonele Dallas, ANL Cocor şi ANL Izvor. Până ieri dimineaţă fuseseră depuse 367 de cereri, iar Primăria Tulcea a anunţat că în cazul în care vor rămâne locuri de parcare libere se va organiza o nouă sesiune la care vor avea acces locatarii din imobilele apropiate, dar şi posesorii celui de-al doilea autoturism.

„În cazul în care vor rămâne locuri de parcare libere după finalizarea primei etape de atribuire, se va organiza o nouă sesiune, la care vor avea acces şi locatarii persoane fizice sau juridice din imobilele apropiate care nu au primit locuri în parcarea de reşedinţă aferentă acestora, situate la cel mult 100 m de limita blocului, dar şi posesorii celui de-al doilea autoturism. Pentru atribuirea celui de-al doilea loc de parcare, durata contractului este de un an”, a informat, ieri, Primăria Tulcea.

Cetăţenii care nu sunt familiarizaţi cu tehnica digitală se pot adresa Biroului Parcări situat la sediul Direcţiei de În-treţinere şi Administrare a Patrimoniului din strada Plugarilor cu acces din strada Păcii, unde vor beneficia de asistenţă.

„Procesul de depunere a cererilor în aplicaţie decurge în parametri normali. Toate solicitările sunt depuse în mod transparent, pe platforma online, situaţia locurilor de parcare fiind accesibilă oricărui cetăţean, în timp real”, precizează Primăria Tulcea.

Ofertă de peste 2.000 de lei pentru un loc de parcare

Grija de a nu găsi loc de parcare i-a făcut pe unii cetăţeni tulceni să propună la licitaţia pentru atribuirea unui loc de parcare rezidenţial sume de mii de lei, potrivit datelor disponibile pe platforma online.

Până ieri dimineaţă, pentru un loc de parcare aflat pe strada Navaliştilor un singur tulcean a licitat suma de 2.010 lei. În imediata vecinătate un alt cetăţean a propus pentru locul de parcare suma de 1.010 lei, şi aceasta fiind singura cerere. Pentru un alt loc de parcare un singur locatar a licitat suma de 500 de lei.

În schimb, pentru cazurile în care s-au depus câte două cereri pe un loc de parcare, sumele variază între 200 şi 640 de lei.

Până astăzi la ora 16.30, tulcenii care locuiesc pe străzile Viitorului, Navaliştilor, Izvorului Nr. 4 bloc 1, Nr. 6 bloc 2, Nr. 8 bloc 3, Spitalului Nr. 46A, bloc Cocor şi Nr. 31 bloc 19, dar şi cei de pe strada Alunişului Nr. 30 pot depune solicitări online pentru atribuirea directă sau prin licitaţie a unui loc de parcare pe unitate locativă.

Solicitările pot fi depuse pe platforma de rezervări online https://parcari.primariatulcea.ro/ sau la Biroul Parcări din cadrul DIAP Tulcea.

Atribuirea locurilor de parcare de reşedinţă se va face etapizat, pe loturi, în tot oraşul.

Preţul de pornire a licitaţiei este de 150 lei inclusiv TVA. Sub acest nivel nicio ofertă nu va putea fi acceptată, iar pasul de licitaţie este de 10 lei.

Pentru a putea obţine un loc de parcare în zonele de re-şedinţă prin oricare dintre cele două modalităţi de atribuire, solicitanţii trebuie să nu figureze cu datorii la bugetul local, cu excepţia situaţiilor în care acestea fac obiectul unor litigii, iar executarea a fost suspendată.

De asemenea, solicitanţii nu trebuie să deţină garaj sau loc de parcare pe unitatea locativă în perimetrul locului de parcare pe care-l licitează.

Persoanele validate şi declarate câştigătoare în urma participării la licitaţia on-line/atribuire directă vor primi un e-mail de confirmare, după care vor trebui să achite contravaloarea licitaţiei şi/sau tariful anual în termen de 5 zile lucrătoare de la data înştiinţării.