Zonele „7 ţevi” şi Zaghen vor fi ecologizate astăzi şi mâine începând cu ora 9.00, cu prilejul participării Primăriei Tulcea la Campania Naţională „Curăţăm România!”, în cadrul unui proiect pentru care a obţinut finanţare din partea Administraţiei Fondului pentru Mediu.

Derulată sub deviza „Vrem o ţară fără deşeuri abandona-te!”, campania urmăreşte ecologizarea unor zone afectate de deşeuri.

La acţiunile de ecologizare vor participa circa 100 de elevi ai şcolilor din municipiu însoţiţi de profesori, precum şi voluntari din cadrul instituţiilor cu atribuţii în protecţia mediului din municipiu, dar şi alţi voluntari.

„Pe lângă impactul favorabil asupra mediului, acţiunea are şi rolul de conştientizare a publicului cu privire la daunele provocate de deşeurile abandonate. Persoanele interesate să participe la această acţiune sunt binevenite, fiind aşteptate în zonele menţionate, începând cu ora 9.00″, precizează Primăria Tulcea.

În cadrul proiectului se vor colecta următoarele tipuri de deşeuri: plastic, metal, deşeuri de echipamente electrice şi electronice, sticlă, hârtie, carton, lemn, cauciuc, materiale textile, baterii şi acumulatori, anvelope, doar în condiţiile în care cantităţile respective de deşeuri nu intră în responsabilitatea operatorilor licenţiaţi/ autorizaţi, conform contractelor încheiate de solicitant cu aceştia.

„Mulţumim elevilor şi voluntarilor care au colaborat, precum şi tuturor instituţiilor implicate: Inspectoratul Şcolar Judeţean, ARBDD, Agenţia pentru Protecţia Mediului, Direcţia Silvică, Apele Române – SGA Tulcea, Garda Naţională de Mediu”, a transmis Primăria Tulcea.

Astfel de acţiuni au mai avut în luna aprilie a acestui an, atunci când Primăria Tulcea dar şi mai multe administraţii locale din judeţ au demarat ecologizarea mai multor locaţii.