Programul anunţat de Primăria Tulcea în contextul Zilelor Municipiului, care a căpătat şi un nume nou – Tulcea Fest, se anunţă plin şi variat. Întins pe nu mai puţin de şase zile, acesta va conţine o serie de concerte, târguri de meşteşugari, spectacole de lasere, proiecţii video, dar şi un târg de design. Nu vor lipsi nici terasele de alimentaţie publică – un food-court în zona patinoarului, sau locurile de joacă dedicate celor mici.

Manifestările dedicate Zilelor Municipiului Tulcea se vor desfăşura anul acesta în perioada 12-17 august în zona lacului Ciuperca, dar şi în Piaţa Civică, Piaţeta Navaliştilor din cartierul Dallas şi Casa Avramide.

„Evenimentele dedicate zilelor municipiului se vor desfăşura în trei amplasamente, la care se adaugă Târgul de Design de la Casa Avramide. În perioada 13-15 august pe plaja lacului Ciuperca, începând cu orele 19.00, anterior concertelor, atmosfera va fi <<încălzită>> de muzica unor DJ. În timpul concertelor vor avea loc spectacole de lasere şi proiecţii video”, spun reprezentanţii Primăriei Tulcea.

Sâmbătă, 13 august, pe scena amplasată pe plaja lacului Ciuperca, zona Patinoar, va concerta formaţia rock Taylor din Bucureşti, ce îl are în componenţă pe artistul tulcean Florin Laghia, dar şi trupa Mandinga. Duminică, 14 august, tulcenii se vor putea bucura de muzica artiştilor Jurjak şi Ruby.

Seara de 15 august este dedicată trupei de rock Pyroblast, trupei Zagăn formată din tineri tulceni, ce abordează folclorul Deltei Dunării în manieră rock, dar şi consacratei trupe Vunk. Programul artistic se va încheia cu un foc de artificii.

Tot în perioada 13-15 august, între orele 18.00-22.00, Piaţa Civică din municipiu va găzdui un program oferit de Ansamblul ,,Baladele Deltei”, formaţii şi interpreţi din municipiu şi judeţ.

În această locaţie va fi deschis şi tradiţionalul Târg al Meşterilor Populari, eveniment care va aduce laolaltă peste 40 de meşteri din ţară şi 18 din judeţ. În acest an, vor veni la Tulcea expozanţi din judeţele Galaţi, Constanţa, Harghita, Bistriţa-Năsăud, Vâlcea, Argeş, Suceava, Ilfov, Braşov, Mureş, Sibiu, Argeş, Prahova, Cluj, Brăila, Dâmboviţa.

Şi în zona Piaţetei Navaliştilor din cartierul Dallas, în fiecare seară între orele 18.00 -22.00 publicul va viziona un program pregătit de Ansamblul ,,Baladele Deltei” pe scena ce va fi amplasată.

Iarmaroc Design Fair, ediţia de vară

Casa Avramide din Tulcea va găzdui în perioada 12-15 august cea de-a III-a ediţie a Iarmaroc Design Fair – Summer Edition, în contextul Zilelor Municipiului.

Evenimentul, organizat de Primăria municipiului Tulcea şi Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion”, se doreşte a fi un prilej de socializare care să apropie comunitatea de artă şi frumos.

„Suntem gata să sărbătorim zilele oraşului împreună, alături de creaţiile designerilor români, într-o atmosferă relaxată de vară, pe ritmuri de blues, funk, reggae, pop. Vom avea parte muzică live şi ne vom răsfăţa cu produse gastronomice locale”, precizează Primăria Tulcea.

Târgul este organizat de Primăria Tulcea în colaborare cu ICEM Tulcea, la iniţiativa Claudiei Marian, designer tulcean.

Designerii vor încânta publicul cu produsele lor originale, fabricate în România, în serie mică sau unicat, respectiv ceramică, bijuterii, piese şi accesorii vestimentare din materiale naturale, cărţi pentru cei mici, decoraţiuni, home & deco, ilustraţii, accesorii din piele etc.  Toate produsele sunt obiecte de autor, concepute pentru a ne oferi experienţe unice.

Tulcea pe două roţi

Evenimentele vor continua şi după Sf. Maria, atunci când în zilele de 16 şi 17 august, în prelungirea evenimentelor dedicate Zilelor Municipiului, va urma o altă manifestare, dedicată transportului urban alternativ şi adresată iubitorilor de vehicule pe două roţi.

Zona plajei Ciuperca se va transforma într-un spaţiu însufleţit de muzica unor iubitori de două roţi, va fi un loc de socializare, un spaţiu deschis dezbaterilor şi, mai ales, un punct de plecare în explorări urbane pe două roţi.

Astfel, va avea loc o prezentare de piste ciclabile pentru Tulcea, explorări urbane pe două roţi – ,,Traseul celor 3 lacuri”, ateliere de educaţie rutieră, dar şi prezentare de motociclete, biciclete, trotinete, mopede şi dezbateri.

„Evenimentul este conceput sub forma unei invitaţii către toţi tulcenii, pentru a-i încuraja să descopere beneficiile mersului pe bicicletă, latura ecologică a utilizării vehiculelor pe două roţi sau sentimentul de libertate oferit de motocicletă. Totodată, este un prilej de promovare a vehiculelor pe două roţi, ca formă de transport urban alternativ în contextul supraaglomerării şi poluării urbane din cauza automobilelor. În egală măsură, dorim să atragem atenţia asupra prezenţei acestor vehicule în trafic, fie ele biciclete, motociclete, mopede sau trotinete şi să educăm participanţii la trafic în spiritul respectului reciproc şi al siguranţei. Producătorii şi distribuitorii de vehicule pe două roţi sunt bine-veniţi pentru a-şi prezenta produsele”, transmit reprezentanţii Primăriei Tulcea.

În cele două zile sunt programate concerte ale artiştilor de la Zob, Nightlosers şi Bluemans formaţie din Bucureşti, ce îl are în componenţă pe talentatul chitarist tulcean Alex Cismaru. Nu va lipsi nici muzica ambientală cu DJ JAH Guidance HIFI.