Un bărbat care se plimba cu caiacul pe lacul Razelm, luni seara, s-a răsturnat din cauza valurilor provocate de un vânt puternic şi a fost salvat de angajaţii Primăriei comunei Jurilovca, autoritatea locală cerându-le turiştilor să se echipeze corespunzător atunci când merg la plimbare pe apă.

Potrivit unei postări publicate pe o reţea de socializare de primarul comunei Jurilovca, Ion Eugen, trei persoane erau cu caiacele pe lacul Razelm atunci când condiţiile meteorologice s-au schimbat brusc şi i-au pus în dificultate.

„Vremea s-a schimbat brusc când erau deja în larg, între capul Doloşman şi insula Bisericuţa. Vântul a început să sufle cu putere. Doi au reuşit să vâslească şi să ajungă la mal, dar caiacul celui de-al treilea a fost răsturnat de valuri. Din fericire, omul era echipat corespunzător şi a rezistat pe toată perioada până ceilalţi au apelat 112. Nouă ne-a luat cam 12-14 minute de la apel să ajungem la el”, a spus primarul Eugen Ion.

Turistul a fost preluat de o ambulanţă pentru evaluarea medicală, iar în urma evenimentului nu s-au înregistrat victime.

„Vreau să atrag atenţia tuturor turiştilor: Razelmul e un lac superb, dar capricios. Vă rog să vă luaţi toate măsurile de precauţie, dacă ieşiţi pe apă: consultaţi prognoza meteo, pe ore, echipaţi-vă corespunzător, anunţaţi pe cineva de pe mal în ce zonă mergeţi şi cât intenţionaţi să staţi. Ajutaţi-ne, ca să vă putem ajuta în caz de nevoie!”, a transmis primarul Eugen Ion.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.