Judeţul Tulcea este ameninţat de o criză a gunoaielor din cauza situaţiei financiare în care se află societatea JT Grup. Tarifele actuale practicate sunt mai mici decât cheltuielile reale, iar pentru a putea asigura în continuare serviciul ar fi nevoie de o actualizare a preţurilor sau de minim 5.000 de tone de motorină din rezervele naţionale, a declarat, ieri, Ionuţ Tudorache, managerul JT Grup, în timpul unei mese rotunde organizată de Instituţia Prefectului pe tema „Mediul de afaceri tulcean în contextul geopolitic actual”.

„Un pericol pe care l-am identificat este blocarea întregului sistem de colectare din cauza creşterii preţului la combustibil. Încă de la început de când am fundamentat preţul am prins nişte creşteri ale combustibilului, din păcate prea mici pentru realitatea actuală. Mai mult de trei luni nu mai putem susţine acest serviciu din cauză că primăriile şi în speţă ADI nu ne-au permis să actualizăm preţurile. O altă soluţie ar fi deblocarea unui ajutor din rezervele naţionale de minim 5.000 de tone de motorină”, a declarat managerul JT Grup, Ionuţ Tudorache.

Reprezentantul operatorului regional de salubritate a mai atras atenţia şi asupra modului de colectare a deşeurilor, menţionând faptul că în ultimii doi ani în judeţul Tulcea nu a existat nici un cetăţean sancţionat pentru depozitare ilegală.  Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.