Sistemul de supraveghere video stradal se extinde în municipiul Tulcea, iar cetăţenii vor fi urmăriţi pas cu pas de către poliţiştii locali atunci când se află pe domeniul public.

La nivelul municipiului Tulcea  vor fi achiziţionate şi montate camere video pentru a îmbunătăţi capacitatea de monitorizare în special în zona punctelor de colectare a deşeurilor şi a locurilor de joacă, în cadrul unor proiecte derulate de Primăria Tulcea.

„În prezent în tot oraşul avem 102 camere de supraveghere. Prin dispecerat urmărim toate camerele şi de multe ori vine Poliţia să ne ceară filmări pentru un accident sau o tâlhărie şi ne ajută şi pe noi să verificăm locurile de joacă, parcometrele. Vom monta cât mai multe camere şi în zona punctelor de colectare a deşeurilor, parcurilor şi alte zone unde sunt anumite probleme, prin intermediul unor proiecte realizate de Primărie”, ne-a declarat directorul Poliţiei Locale Tulcea, Alexandru Grigore.

În prezent, Poliţia Locală Tulcea are în monitorizare un sistem de supraveghere video stradal cu 102 camere, care este folosit pentru combaterea şi prevenirea infracţionalităţii.

Principala zonă cu cele mai frecvente probleme este cartierul Vest.

„Din sesizările noastre, zona cu cele mai multe probleme este cartierul Vest din punct de vedere al tulburării ordinii şi liniştii publice şi consum de alcool. Mai sunt şi locurile de joacă unde după ora permisă de regulament se adună mulţi tineri şi patrulăm cât mai des pe acolo şi le spunem să plece acasă”, a precizat directorul Alexandru Grigore.

Cu ajutorul camerelor video existente, poliţiştii locali au observat luna trecută cum două persoane efectuau o spargere a unui aparat de autotaxare parcări din zona Casei Sindicatelor.