Preşedintele liberalilor tulceni, Ştefan Ilie, a declarat că organizaţia evaluează potenţialii candidaţi pentru alegerile din 2024, actualii primari PNL fiind principalii candidaţi pentru următoarele mandate.

„Sunt evaluări  tot timpul. La momentul actual noi avem 22 de primari, trei din cele patru oraşe şi municipiul reşedinţă de judeţ, vicepreşedinte de Consiliu Judeţean şi 12 consilieri judeţeni. Avem doi parlamentari, George Şişcu şi Michael Gudu. Primarii noştri liberali sunt principalii noştri candidaţi pentru următoarele mandate şi primii evaluaţi. În organizaţiile unde nu avem primari sau viceprimari facem evaluări şi vedem dacă există oameni care vor să îşi asume această răspundere şi care au şanse în faţa cetăţenilor. Cred că peste doi ani de zile, pentru că sunt alegerile locale prima dată, vom propune electoratului din judeţul Tulcea cele mai performante echipe şi că vom câştiga”, ne-a declarat preşedintele PNL Tulcea, Ştefan Ilie.

O evaluare realizată în baza unui sondaj de opinie în rândul cetăţenilor se va face şi în ceea ce îl priveşte pe primarul municipiului, Ştefan Ilie, proces la finalul căruia acesta va decide dacă va mai candida sau nu pentru un nou mandat.

„Întotdeauna noi facem evaluări. Niciodată nu voi candida ştiind că oamenii nu mă vor. Voi face o evaluare inclusiv pentru mine. Dacă ar fi astăzi alegeri, aş candida tot pentru Primăria municipiului Tulcea, pentru că am foarte multe  proiecte în curs pe care vreau să le rezolv”, ne-a declarat Ştefan Ilie.

Ştefan Ilie este convins că la finalul acestui mandat va lăsa o impresie bună cetăţenilor.

„Niciodată nu m-am gândit la următorul mandat în timpul unui mandat. Dacă oamenii mă vor dori la finalul mandatului să le promovez interesele şi să le rezolv problemele voi candida, dacă nu, nu. În schimb, eu, la finalul mandatului, voi şti că am făcut tot ce am putut pentru a rezolva cât mai multe probleme ale oraşului. Întotdeauna eu am făcut sondaje de opinie. Niciodată nu am candidat fără să mă testez în faţa cetăţenilor. Nu vreau să candidez de dragul de a candida. Nu vreau să candidez şi să blochez pe altul care ar putea să facă mai multe lucruri mai bune decât mine sau pe care oamenii îl doresc. Dacă cetăţenii vor vedea la finalul mandatului că eu am muncit, atunci îmi vor arăta asta şi eu voi candida din nou. Sunt convins că la finalul mandatului voi lăsa o impresie bună”, a precizat Ştefan Ilie.

În ceea ce priveşte lucrările pe infrastructură, una dintre cele mai mari doleanţe ale cetăţenilor, Ştefan Ilie explică faptul că acestea înseamnă oprirea circulaţiei, săpături, praf, depistarea tuturor conductelor vechi şi înlocuirea lor cu unele noi şi apoi asfaltare.

„Străzile cuprinse în proiecte nu înseamnă doar asfaltare sau înlocuirea pietrei cubice, ci rezolvarea tuturor problemelor din subteran, care sunt foarte multe. Cetăţeanul doreşte să vadă mâine asfaltul şi să nu mai treacă prin gropi, dar dacă am face doar acest lucru ne-am bate joc de bani (…).  Pe strada Corneliu Gavrilov se află  o conductă de alimentare cu apă care nu este de mult făcută, de vreo 5-7 ani, dar care a fost executată de mântuială, pentru că în fiecare zi, din cauza traficului, se rupe. Nu a fost pusă o conductă aşa cum trebuia să fie, iar oamenii rămân fără apă acolo. Semnarea contractului va rezolva şi aceste probleme, iar oamenii ne vor înjura pentru că lucrările nu vor însemna venirea unui utilaj pentru asfaltare şi finalizarea într-o săptămână. Lucrările înseamnă oprirea circulaţiei, săpături, praf, depistarea tuturor conductelor vechi şi înlocuirea lor cu unele noi şi apoi asfaltare şi trotuare. Dacă nu le facem aşa înseamnă că eu ca primar stau degeaba la primărie şi nu fac altceva decât să cârpesc. Mi-ar fi fost foarte uşor să pun nişte asfalt ca să <<iau>> ochii oamenilor şi să fiu reales”, a spus Ştefan Ilie.

În 2024, în România se vor desfăşura patru tipuri de alegeri – parlamentare, prezidenţiale, locale şi europarlamentare.