* Execuţia va dura 20 de zile, timp în care traficul va fi restricţionat şi deviat 

Lucrările de amenajare a traversării liniei CFR din zona străzii Dumitru Ivanov vor începe de la 1 noiembrie, constructorul fiind stabilit în urma procedurii de licitaţie plătită de Primăria  Tulcea şi derulată de Căile Ferate Române.

„Astăzi este o certitudine că lucrările se vor realiza. Accesul facil peste trecerea la nivel cu calea ferată este o dorinţă de foarte mult timp a tulcenilor, mai ales a lucrătorilor de la şantierul Naval Vard. Birocraţia şi problemele tehnice, care ţin de avize, înălţimea faţă de sol a căilor ferate, ne-au încurcat, însă orice se poate rezolva dacă se doreşte cu adevărat”, a transmis primarul Ştefan Ilie.

Autorităţile locale au avut săptămâna trecută o întâlnire cu executantul lucrărilor de înlocuire a sistemului de trecere la nivelul căii ferate cu dale elastice de cauciuc. Aceştia au câştigat licitaţia desfăşurată de CFR, dar proiectată şi plătită de Primărie, cu o ofertă de 1.070.288,94 lei.

„Prin această lucrare vor fi schimbate şinele de cale ferată pe porţiunea trecerii şi se vor monta dale de cauciuc, într-un sistem de ultimă generaţie. Astfel, traversarea va fi mult mai facilă, iar traficul va fi mult fluidizat. Au fost lansate comenzile pentru furnizarea materialelor, iar lucrările în teren vor începe pe 1 noiembrie. Execuţia va dura 20 de zile, timp în care traficul va fi restricţionat şi deviat pe alte rute”, a declarat vice-primarul George Şinghi.

Acestor lucrări li se vor adăuga şi cele de reabilitare a întregii străzi Dumitru Ivanov, proiect care este deja atribuit şi este în faza de proiect tehnic