Circulaţia auto pe tronsonul străzii Babadag din dreptul străzii Dobrogeanu Gherea şi până la strada Unirii, pe sensul de coborâre, va fi închisă începând de luni, în zonă urmând să înainteze lucrările la reţeaua de ape pluviale, a anunţat Primăria Tulcea.

„Se va închide sensul de circulaţie de pe tronsonul afectat, urmând a se circula în dublu sens, cu câte o bandă pe sens. Restricţiile se vor aplica începând de luni, 19 septembrie, pe o perioadă de maxim 30 de zile”, informează Primăria Tulcea.

Lucrările sunt necesare pentru extinderea reţelei de pre-luare a apelor pluviale pe strada Babadag, acest nou canal de preluare urmând a fi conectat cu cel de pe strada Unirii, unde lucrările sunt finalizate în proporţie de 50% (pe un sens).

Refacerea integrală a carosabilului face obiectul unor proiecte separate, de reabilitare a infrastructurii rutiere.

Lucrările de îmbunătăţire a sistemului de preluare a apelor pluviale din municipiu au demarat în data de 23 martie 2022, termenul pentru execuţie fiind de 24 de luni.

Valoarea contractuală este de 19.343.252,82 lei fără TVA, iar executantul este SC Autoprima Serv SRL Constanţa.

Până în prezent, au avut loc lucrări pe Faleză în zona Parcului Carol, pe străzile Unirii, Progresului, Victoriei, Lac Ciuperca, Nicolae Bălcescu şi Păcii.

Potrivit situaţiei la zi publicate pe site-ul Primăriei Tulcea, lucrările au fost finalizate pe străzile Victoriei, Progresului şi Lac Ciuperca.

Pe strada Unirii lucrările sunt finalizate în proporţie de 50%, pe un sens.

De asemenea, pe strada Nicolae Bălcescu  canalul colector este executat în proporţie de 95%, iar gurile de preluare în procent de 75% şi  s-a început refacerea carosabilului.

„Pe Faleză în zona Parc Carol s-a construit căminul principal de descărcare. Lucrările s-au extins în sens giratoriu Hotel Delta, urmând a se realiza conexiunea cu reţeaua de ape pluviale aferentă străzilor Păcii şi Isaccei. În prealabil, pe acelaşi amplasament au loc şi lucrări ale SC Aquaserv SA  la reţeaua de canalizare ape menajere, în cadrul unui alt proiect”, menţionează Primăria Tulcea.

Totodată, pe strada Păcii au avut loc lucrări executate de către SC Aquaserv SA, canalizarea menajeră fiind refăcută complet pe un cămin colector nou. Pentru sistemul de preluare a apelor pluviale va fi folosit vechiul cămin colector, din dreptul străzii Elizeului şi până la intersecţia cu strada Mică fiind deja montate gurile de preluare a apelor ce provin din precipitaţii.

Se anunţă noi restricţii în trafic

În prezent în municipiul Tulcea sunt deschise mai multe şantiere de lucru, Primăria Tulcea urmând a anunţa noi restricţii în trafic.

„La Staţia de pompare de la Arena Mircea se montează noua conductă de canalizare. În sensul giratoriu Delta s-a introdus încă un tronson de 6 metri lungime, iar săpăturile au ajuns în dreptul străzii Păcii. În urma întâlnirilor cu Poliţia Rutieră, Locală, Transport Public, se vor stabili rutele de circulaţie şi restricţiile aferente, pe care le vom comunica din timp”, a transmis primarul Ştefan Ilie.

Pe Gavrilov Corneliu s-au montat ţevile pentru apă din ambele sensuri ale străzii. După sudura acestora se va închide groapa şi se va pregăti conducta pentru completare, din dreptul blocului A10 şi până în intersecţia cu strada Miron Costin.

„Pe strada Mircea Vodă, în E3 şi în alte zone, se execută lucrări de asfaltare şi plombare. Majoritatea străzilor unde acum se plombează sunt incluse în investiţiile complexe de reabilitare integrală, respectiv  asfalt, apa/canal, canalizaţie – introducerea în subteran a cablurilor”, a precizat Ştefan Ilie.

Administraţia locală mai derulează în această perioadă lucrări de igienizare, colectare a deşeurilor şi de amenajare a spaţiilor verzi.

Tot în această perioadă se fac reparaţii şi întreţineri la şcoli, bazinul de înot, toalete smart, scări de acces, dar şi demontarea blocatoarelor, montarea panourilor de informare privind utilizarea parcărilor publice.