Bazinul didactic de înot din municipiu a intrat în reparaţii, lucrările fiind estimate a se finaliza în circa două săptămâni, potrivit Direcţiei de Întreţinere şi Administrare a Patrimoniului Tulcea.

Locaţia beneficiază de reabilitarea integrală a ţevilor, duşurilor, toaletelor şi a ventilaţiei, care nu au fost înlocuite niciodată de la inaugurare, cu bani de la bugetul local, potrivit datelor transmise de Primăria Tulcea.

„Se reface şi bazinul prin chituirea plăcilor ceramice. Această operaţiune necesită timpi de uscare pentru probe. În aproximativ două săptămâni ar trebui să fie gata”, spun reprezentanţii Primăriei Tulcea.

Sorin Bălan, preşedintele clubului Natantibus, unul dintre antrenorii care îşi desfăşoară activitatea în incinta Bazinului didactic de înot, instruind în total circa 100 de copii, spune că reparaţiile sunt necesare având în vedere vechimea unor instalaţii.

„În prezent se realizează deratizarea anuală a bazinului, măsură impusă de lege. Reparaţiile sunt necesare deoarece  de 10 ani nu prea s-a mai făcut nimic în el. Este un mediu umed unde se lucrează cu  apă şi s-au mai coşcovit pereţii. Este vorba de igiena fiecărei persoane care intră în bazin. Sunt lucrări care trebuie făcute, pentru că ne trezeam că cedează anumite ţevi şi se închide bazinul pentru mai mult timp. Important este că s-au găsit fonduri şi că se fac. Întâmplător, mă ocup de mentenanţa bazinului şi trec zilnic pe acolo şi am tot interesul să se facă lucrurile cum trebuie”, ne-a declarat Sorin Bălan.

Bazinul de înot din Tulcea a fost dat în folosinţă în urmă cu aproape 10 ani, săptămânal câteva sute de copii beneficiind de cursuri de iniţiere.