Parlamentarii pedelişti propun micşorarea numărului de oraşe sau comune

Primarii au luat foc: Să vă fie ruşine! Nu de asta aţi fost trimişi la Casa Poporului!

Un grup de 37 de parlamentari PDL şi neafiliaţi politic, printre care şi deputatul de Tulcea Vasile Gudu, a iniţiat, recent, moţiunea simplă intitulată „O reformă a administraţiei fără consens nu are succes!”. În textul documentului, semnatarii propun o reorganizare care să presupună reducerea numărului de unităţi administrativ-teritoriale, argumentând că este „sensul în care merg toate reformele administrative din toată Uniunea Europeană”. Astfel, în viziunea iniţiatorilor moţiunii, o comună ar trebui să aibă cel puţin 5.000 de locuitori.

În acest context, şefului filialei Tulcea a ACoR, Ştefan Ilie, s-a exprimat în termeni duri la adresa democrat-liberalilor şi a propunerii lor. Primarul comunei Luncaviţa spune că semnatarii moţiunii nu propun decât o descentralizare „din pix”, fără a gândi soluţiile realizării reformei sau mai ales consecinţele acesteia.

Vasile Gudu, singurul parlamentar de Tulcea şi unul dintre semnatarii moţiunii simple, susţine în continuare propunerea făcută de colegi săi. În opinia sa, măsura de comasare a unor unităţi administrativ-teritoriale ar avea ca efect „îmbogăţirea” noilor structuri.