Inaugurarea ar putea fi amânată până în anul 2025.

Deputatul tulcean George Şişcu şi secretarul de stat din cadrul Ministerului Transporturilor Ionel Scrioşteanu se vor afla astăzi într-o vizită de lucru pe şantierul Podului peste Dunăre, după ce, marţi, în cadrul Comisiei pentru Transporturi din Camera Deputaţilor, reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au declarat că inaugurarea obiectivului ar putea fi amânată până în anul 2025.

Podul peste Dunăre are ca termen de finalizare luna decembrie 2022, dar constructorul a cerut prelungirea până în 2025, iar şeful CNAIR, Cristian Pistol, a spus că podul nu poate fi deschis până la finalul anului.

„Vineri voi merge într-o vizită de lucru la Podul peste Dunăre împreună cu domnul Ionel Scrioşteanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, unde vom analiza situaţia împreună cu constructorul şi firma care se ocupă de mutarea liniilor de înaltă tensiune. Am vorbit astăzi cu reprezentantul Ministerului Transporturilor care speră să se rezolve lucrurile. Într-adevăr, sunt nişte probleme cu o linie de înaltă tensiune de 110 kilovolţi care trebuie mutată de acolo, iar constructorul motivează că întârzierile sunt din cauza acesteia”, ne-a declarat, ieri, George Şişcu, membru în Comisia pentru Transporturi din Camera Deputaţilor.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.