Tulcenii îşi pot umple cămările cu produse oferite zilele acestea de la cei peste 60 de producători care şi-au amplasat tarabele în Piaţa Civică, în cadrul Târgului de toamnă şi Târgului de produse tradiţionale „Etnodobrogea”. Printre produsele de sezon, vândute la preţuri de producător, se găsesc fructe şi legume proaspete, miere şi produse apicole, dulceţuri preparate după reţete tradiţionale, prăjituri de casă, costume populare, obiecte de artizanat şi multe altele.

Unul dintre producătorii prezenţi în Piaţa Civică este Geluţa Munteanu din Babadag, care îşi prezintă delicatesele, roadele unei plantaţii de zmeură şi mure din Zebil, pe o suprafaţă de circa 3.000 mp.

„Am venit astăzi la târg pentru prima dată cu produse din zmeură şi mure proaspete. Avem dulceaţă, nectar, sirop, vin şi prăjituri. Dulceaţa de trandafir este 20 de lei, gemul de zmeură 15 lei, nectarul cu 15 lei. Suntem la început şi vrem să intrăm pe piaţă prin a ne face cunoscuţi, oferind produse la preţuri accesibile pentru toată lumea. Dacă unele produse sunt mai scumpe este din cauza preţului la apă, energie şi ambalaj. Sunt pensionară, vreau să îmi ajut copiii şi fac acest lucru cu drag”, ne-a spus Geluţa Munteanu.

Un produs special oferit la vânzare este vinul de mure.

„Anul acesta producem pentru a doua oară vinul de mure, după ce anul trecut a fost apreciat şi ne-a încurajat să mărim cantitatea. Vinul de mure a fost apreciat mai mult cel sec, faţă de cel dulce. Mura nu are o aromă specifică precum zmeura, dar se simte că este altceva. Încercăm să le facem cât mai corect posibil, pe şpalieri, cu picurare, fără să folosim produse chimice. Profităm şi de un pământ foarte bun la Zebil”, a precizat Geluţa Munteanu.

Florina a venit la târg împreună cu soţul ei.

„S-a deschis acest târg şi am venit să vedem marfa, preţurile, care mi se par acceptabile. De produsele alimentare nu prea te poţi apropia. Este 70 de lei kilogramul de jumări. Păi mă duc şi cumpăr două kilograme de slănină şi îmi fac jumări. Am cumpărat usturoi, iar după ce ne mai uităm la preţuri ne decidem ce mai luăm”, ne-a spus Florina.

Târgul de toamnă va fi deschis până duminică, iar în fiecare seară pe scena din centrul oraşului vor avea loc spectacole susţinute de ansambluri folclorice din Tulcea şi Constanţa şi de Constantin Enceanu, Walter Ghicolescu şi Ionică Moroşanu.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.