După apariţia în presă a unor informaţii privind scandalul sexual care îl are în prim-plan pe Aurel Bălăşoiu, ex-deputat PSD de Argeş, şi asocierea în scenariu a numelui ÎPS Visarion Bălţat, Episcopul Tulcii, instituţia a postat ieri pe site-ul propriu un comunicat de presă prin care dezminte materialele denigratoare.

Un fost călugăr, Cristi Călin, a declarat, citat de Gândul,  că ÎPS Visarion Bălţat, în vârstă de 63 de ani, este acuzat într-un denunţ la Parchet că l-ar fi abuzat pe tânărul „Cristi”, cu câţiva ani în urmă, atunci când avea vârsta de 15-16 ani, prelatul punându-l să jure pe evanghelie că nu va spune nimănui cele întâmplate.

Episcopia Tulcii a luat act „cu mâhnire şi stupoare” de materialele denigratoare apărute în data de 3 octombrie în mass-media, la adresa Preasfinţitului Părinte Visarion, Episcopul Tulcii şi face mai multe precizări.

„Aceste acuze nefondate şi halucinante lansate în presă de către Cristi Călin, o persoană care acţionează pe fondul frustrărilor aduse de excluderea din monahism şi a exmatriculării de la două Facultăţi de Teologie, urmare a unui comportament dovedit incompatibil cu morala creştină: calomnie, scandaluri sexuale, port ilegal de uniformă clericală, etc aduc un prejudiciu atât imaginii Bisericii Ortodoxe în ansamblu, cât şi clerului şi credincioşilor tulceni, dar, mai ales, ierarhului eparhiot. Îndemnăm clerul şi pe credincioşii tulceni la discernământ duhovnicesc, şi mai ales la rugăciune stăruitoare pentru ca Adevărul să iasă la lumină, şi să fie instaurată cât mai curând pacea sufletească şi încrederea dintotdeauna în valorile spirituale şi morale ale credinţei creştine”, transmite Biroul de presă al Episcopiei Tulcii.

Un scandal sexual a izbucnit sâmbătă seară, când au apărut imagini cu un tânăr gol cu care deputatul Aurel Bălăşoiu ar fi întreţinut relaţii sexuale, iar informaţiile iniţiale sugerau că tânărul este minor.

Deputatul Aurel Bălăşoiu – 62 de ani, căsătorit, tată a doi copii şi bunic – ar fi întreţinut relaţii sexuale cu un călugăr, dar şi cu un tânăr absolvent de Teologie, care ar fi din Tulcea.