Asociaţia Pescarilor Recreativi/ Sportivi. RO (APRS.RO) contestă creşterea amenzilor aplicate pentru infracţiunile la legislaţia de mediu înregistrate pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (RBDD), conform Hotărârii de Guvern nr. 1.194/2022 publicată marţi în Monitorul Oficial.

Într-un comunicat transmis miercuri redacţiei de asociaţie se menţionează că o creştere de aproximativ 1.000% este „nejustificată” şi „în totală disonanţă cu realităţile din Delta Dunării şi cu cele social-economice din România, având în vedere amenda minimă ce a urcat de la 35 de lei la 3.000 de lei”.

Asociaţia atrage atenţia că noile sancţiuni vor duce la „creşterea expunerii la abuzuri, excese şi corupţie, la hărţuirea localnicilor şi vizitatorilor acestui loc”.

„Drept urmare, turismul, ca activitate economică importantă, va avea de suferit, atât prin scăderea numărului de turişti, cât şi prin diminuarea activităţilor pe orizontala economică. Singurii avantajaţi de asemenea măsuri sunt marile resorturi, hotelurile scumpe, inaccesibile pentru oamenii de rând, dar care, într-un final, vor resimţi aceste efecte”, se mai menţionează în comunicat.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA