Inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Tulcea au efectuat, în perioada 1 iulie-30 septembrie, verificări specifice pentru protejarea sănătăţii consumatorilor, la toate categoriile de unităţi din judeţul Tulcea. În total, la unităţile de alimentaţie publică şi din industria alimentară, au fost efectuate 110 de acţiuni de control, în urma cărora au fost aplicate 17 sancţiuni contravenţionale şi 11 avertismente.

Potrivit directorului DSVA, Mitică Tuchilă, în urma controalelor realizate la unităţi de producţie, depozitare şi comercializare a produselor de origine animală şi nonanimală, au fost aplicate amenzi în valoare totală de 32.400 de lei, conform HG 984/2005 conform OG 2/2001, pentru nerespectarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor.

„În cursul trimestrului III 2022, au fost identificate 28 de neconformităţi la unităţile înregistrate sanitar veterinar, din care 11 avertismente, 17 amenzi, în valoare totală de 32.400 de lei şi au fost emise 1 OSA şi 2 OIA (Operaţiune de Suspendare/Interzicere a Activităţii). Principalele neconformităţi constatate au fost manipularea necorespunzătoare a spaţiilor de producţie şi a utilajelor, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, supraaglomerarea spaţiilor de depozitare, echipament de protecţie incomplet sau inexistent”, ne-a declarat dr. Mitică Tuchilă.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.