Primăria Tulcea  a lansat un concurs cu premii deschis tuturor pasionaţilor de artă urbană care pot propune teme pentru înfrumuseţarea zidului terenului de sport din cadrul şcolii Gimnaziale ,,Elena Doamna”, care va fi deschis publicului larg în afara orelor de curs.

Concursul se va desfăşura în două etape, respectiv selecţia propunerilor de lucrări până la data de 1 noiembrie şi adaptarea şi realizarea acestora în perioada 4 – 13 noiembrie.

„Şcoala Gimnazială <<Elena Doamna>> va dispune în curând de terenuri de sport modernizate, deschise publicului larg în afara orelor de curs. Din dorinţa de a modela estetic acest spaţiu, amenajarea se va finaliza cu înfrumuseţarea zidului împrejmuitor, prin intermediul unor intervenţii artistice. În acest scop, lansăm un concurs cu premii, deschis tuturor pasionaţilor de artă murală, street art şi artă urbană”, transmite Primăria Tulcea.

Un juriu format din trei membri cu experienţă în domeniul artelor vizuale va selecta 10 lucrări câştigătoare care vor fi premiate cu câte 600 de lei.

Criterii de evaluare luate în calcul sunt  originalitate şi creativitate, adaptarea la spaţiul public existent, integrarea lucrării în contextul urban local şi impactul mesajului ales.

Lucrările câştigătoare vor fi anunţate în data de 2 noiembrie.

„Un autor poate înscrie mai multe propuneri separate, însă numai una singură va putea fi premiată. Premiile se vor acorda după executarea lucrării”, precizează Primăria Tulcea.

Tematica este liberă, printre  temele su-gerate de administraţia locală fiind cele din domeniile sport, ecologie-natură, tehnologie, peisaje urbane, muzică, personalităţi, science-fiction, fantasy, artă abstractă, portrete etc.

Zidul împrejmuitor are o lungime totală de aproximativ 100 metri şi o înălţime medie de circa 2,5 metri, iar fiecare propunere va trebui să se încadreze pe o lungime de 10 metri.

Materialele necesare realizării lucrărilor vor fi puse la dispoziţie de către organizatori, iar adaptarea lucrărilor la suprafaţă se va face de comun acord.

Cei interesaţi pot trimite propunerile pe adresa de e-mail comunicare@primariatulcea.ro.

E-mail-ul trebuie să conţină schiţa grafică, titlul (dacă este cazul) şi o scurtă descriere de 2-5 rânduri.