Traficul rutier de pe strada ing. Dumitru Ivanov a fost ieri, la ora 14,00,  redeschis circulaţiei, lucrările de montare a dalelor elastice la trecerea de cale ferată fiind aproape de final, a anunţat ieri primarul Ştefan Ilie, care a şi testat noua investiţie.

„Mai repede decât cele 14 zile anunţate iniţial, în 12 zile, constructorul a reuşit montarea dalelor elastice la trecerea de cale ferată. Investiţia nu este încă finalizată, dar lucrările care au mai rămas de realizat nu vor afecta traficul şi vor însemna doar o singură zi, peste două săptămâni, pentru montarea ultimelor elemente, în vederea recepţiei. Am avut bucuria de a testa noua investiţie la ora 7.30 şi vă pot asigura că diferenţele sunt ca de la cer la pământ. Mulţumesc pentru profesionalism SC Euro Construct şi dumneavoastră pentru înţelegere”, a transmis, ieri dimineaţă, primarul Ştefan Ilie.

Traficul rutier în zona străzii Dumitru Ivanov a fost  restricţionat timp de aproape două săptămâni, pe fondul lucrărilor de amenajare a traversării liniei CFR.

Lucrările presupun intervenţii de înlocuire a şinelor cu unele care permit montarea dalelor elastice pentru trecerea la nivel.

Proiectul vizează şi lucrări de racordare la drumuri, urmând ca după efectuarea lucrărilor la calea ferată să se refacă strada pe zona afectată  cu racordare la noua trecere la nivel modernizată.

Autorităţile locale au avut în luna septembrie o întâlnire cu executantul lucrărilor. Aceştia au câştigat licitaţia desfăşurată de CFR, dar proiectată şi plătită de Primărie, cu o ofertă de 1.070.288,94 lei.