Consiliul Judeţean Tulcea va achiziţiona containere de triaj epidemiologic. Acestea urmează să fie amplasate în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea.

„Este vorba de 10 astfel de containere care urmează să fie folosite pentru trierea şi izolarea suspecţilor de COVID-19. Trebuie să fim pregătiţi astfel încât o persoană potenţial purtătoare de virus să rămână în acest perimetru sigur, să poată fi consultată de medic şi îndrumată spre secţia de boli infecţioase sau către secţiile din corpul principal al SJU în funcţie de rezultatul investigaţiei. Este o măsură suplimentară faţă de cele luate până acum pentru că, aşa cum am mai spus, este foarte important pentru noi, la Tulcea, să păstrăm Spitalul Judeţean neinfectat. Dorinţa noastră este ca patologiile medii şi uşoare să le ţinem sub tratament aici, iar cele foarte grave să le ducem la spitalele unde există dotarea şi experienţa necesară. Vreau să îmi exprim încă o dată respectul pentru medici, pentru asistente, infirmiere, pentru întreg personalul medical implicat pe acest front, mulţumesc şi celor din structurile MAI şi MapN, apreciez efortul făcut de toţi cei implicaţi în această luptă”, ne-a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu.

Scopul este acela de a împiedica contaminarea unităţii sanitare şi a asigura protecţia pacienţilor cu alte afecţiuni internaţi pe secţiile medicale din corpul principal al spitalului.

„Ne vor fi de ajutor pentru ceea ce înseamnă acest proces de triaj, pentru că astfel protejăm pacienţii internaţi pe secţii”, ne-a declarat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea, dr. Tudor Năstăsescu.

În funcţie de evoluţia lucrurilor se are în vedere închirierea a încă 10 astfel de containere, a mai spus managerul SJU. Costurile cu chiria ar urma să fie suportate din bugetul unităţii sanitare.

Alte măsuri pentru combaterea COVID-19 luate de Consiliul Judeţean la Tulcea:

  • l40.000 de măşti de protecţie donate de Municipalitatea Suzhou, China au ajuns la Tulcea şi au fost distribuite cu precădere către personalul din prima linie
  • În toată această perioadă de criză s-a menţinut legătura cu Ambasada Chinei, care şi-a manifestat tot sprijinul în ceea ce priveşte venirea la Tulcea a doi medici biologi, care ne-ar fi de mare ajutor în ceea ce priveşte efectuarea analizelor pentru Covid 19;
  • Achiziţionarea a 13 ventilatoare mecanice, kituri şi echipamente necesare;
  • Achiziţionarea unui aparat pentru depistarea infectării cu noul coronavirus;
  • Se are în vedere achiziţionarea a două tuneluri pentru dezinfectare, care vor fi montate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea, pentru persoane, şi în curtea Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, pentru ambulanţele SMURD şi SAJ;
  • Zilele acestea urmează să fie achiziţionate 132.000 de măşti de protecţie;
  • Adaptarea Laboratorului Direcţiei Veterinare pentru testări COVID-19.