Una dintre cele mai frecventate zone de către tulceni pentru grătar şi picnic este zona lacului Ciuperca, acolo unde Primăria Tulcea implementează un proiect cu fonduri europene pentru reamenajarea parcului. Aici se amenajează un loc de picnic cu 10 foişoare din lemn cu acoperiş de stuf, 5 ansambluri de grătar cu masă şi spălător, dar şi un loc de joacă pentru copii. Chiar dacă lucrările ar fi finalizate până de Florii, tulcenii nu se vor putea bucura de noile condiţii de confort, din cauza pandemiei.

Noua Hotărâre de Guvern privind prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, începând cu data de 13 aprilie 2021, prevede în continuare interzicerea desfăşurării de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private. Dat fiind faptul că acest nou act normativ are aplicabilitate inclusiv de Florii, este limpede că, cel puţin în spaţiile publice, în locuri special amenajate, este posibil ca grătarele să nu sfârâie cu scrumbii sau mititei.

„La nivel de municipiu, având în vedere situaţia actuală privind pandemia, totul va fi direcţionat de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea şi în funcţie de indicaţiile şi limitările trasate de acest organism şi noi vom lua măsurile în consecinţă. Momentan nu se ştie sigur dacă se vor putea face grătare, deoarece trecem această perioadă pandemică”, ne-a declarat viceprimarul municipiului Tulcea, Dragoş Simion.