Sistemul de canalizare şi de preluare a apelor pluviale din municipiul Tulcea va fi îmbunătăţit, în urma unui proiect pentru care a fost emisă recent autorizaţia de construire, a anunţat primarul Ştefan Ilie. Lucrările vor cuprinde zona lacului Ciuperca, parcul Carol şi sensul giratoriu, precum  şi străzile Progresului, Babadag, Victoriei, Unirii, Păcii, Nicolae Bălcescu şi Gării. La finalul lucrărilor, carosabilul pe străzile afectate va fi refăcut.

Investiţia se ridică la 32 de milioane de lei, a mai precizat primarul municipiului Tulcea.

În perioada imediat următoare va fi organizată licitaţia pentru atribuirea contractului.

„Se reconfigurează studiile pentru reabilitarea întregului sistem rutier, adică cu tot cu reţea de canalizare, acolo unde este cazul, reţea de distribuţie apă potabilă, reţea de canalizare menajeră, ape pluviale, realizarea unui cablaj metropolitan de canalizaţie şi modernizare reţea de iluminat public. Totul va începe cu un proiect care se află acum în proceduri de achiziţii pentru reabilitarea sistemului pluvial al apelor menajere din municipiul Tulcea, care este a-probat, finanţat şi care va începe primul în acest an, sperăm din a doua jumătate a anului. Va cuprinde o parte însemnată a zonelor de centru care adună apele pluviale mai ales în perioada ploilor torenţiale, în aşa fel încât colaborând şi cu proiectul de reamenajare a falezei, al Consiliului Judeţean, am crea posibilitatea ca cele două să meargă simultan, în aşa fel încât apele să nu se mai strângă prin subsoluri şi în centrul oraşului”, a declarat primarul Ştefan Ilie.

Vor fi afectate de aceste programe străzile din zona de Est, 24 Ianuarie, Cuza Vodă, Armeană, Concordiei, Gloriei, Avram Iancu, Sălciilor, Mihai Viteazu, Rahovei, Trăian Vuia, Nicolae Bălcescu, George Georgescu, Prislav, Plugarilor, Primăverii, cu un total de 7,5 km. În zona de Vest vor fi afectate strada Victoriei, Bucovinei, Delfinului, Buna Vestire, Dobrogeanu Gherea, Mihail Kogălniceanu, Libertăţii, Antenei, Eroilor, Maior Andrei Grigore, Trandafirilor, Traian, Oiţelor, Mircea Vodă, anumite tronsoane, mai exact Toamnei, Rezervorului, Podgoriilor, Aleea Cicoarei, Strada Pelinului, Alunişului, Războieni şi C.A. Rosetti.

În prezent, în proiectul de reabilitare şi modernizare a sistemului rutier vor intra străzile Alexandru cel Bun, Strada Păcii, Plugari, Corneliu Gavrilov, I.L. Caragiale, Dumitru Ivanov, Prelungirea Spitalului şi Forestierului, într-un total de 11,5 km. De la proiectele europene unde Primăria cofinanţează, vor intra în reabilitare străzile Babadag, Isaccei, Mahmudiei şi Eternităţii.