Toate garajele ilegale din municipiul Tulcea vor fi demolate, iar în locul acestora vor fi amenajate locuri de parcare, spaţii verzi şi locuri de joacă, a amintit primarul Ştefan Ilie, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Primarul municipiului Tulcea a precizat că oraşul nostru este printre puţinele municipii din România unde se mai pot întâlni astfel de construcţii, iar acest lucru trebuie să dispară.

„În votul pe care l-a obţinut bugetul local s-au aprobat şi acele investiţii care vor înlocui garajele clasice. Avem pe linia parcărilor investiţii de mai multe tipuri de parcări. Ştiu că provoc un disconfort, ştiu că nu este uşor să accepţi că un bun pe care îl deţineai într-o anumită formă şi pe care-l foloseai în diverse activităţi, îţi este greu să îl vezi demolat sau să nu-l mai utilizezi. Însă, noi trebuie să ne gândim la confortul cât mai multor cetăţeni. Garajele reprezintă o reminiscenţă a anilor pre-decembrişti, atunci când numărul vehiculelor era mult mai mic, acum ele nu fac nimic altceva decât să obtureze spaţii care ar putea fi folosite tot pentru lărgirea bazei parcărilor, dar şi pentru spaţii verzi şi locuri de joacă, care s-au aprobat în Consiliul Local”, a declarat primarul municipiului Tulcea, Ştefan Ilie.

El a menţionat că, din punct de vedere procedural, acţiunea de demolare a garajelor construite ilegal a început de luna trecută, însă termenele din notificările transmise proprietarilor trebuie respectate. Acesta a mai precizat faptul că unii tulceni au început să-şi demoleze singuri garajele ilegale construite pe spaţiul public, după ce Primăria municipiului le-a trimis notificări pentru a elibera spaţiile publice ocupate abuziv.

„Unii oameni au început singuri să-şi demoleze garajele. În acelaşi timp, am primit cereri din partea unor cetăţeni în care ne roagă ca pe durata sărbătorilor pascale să nu le demolăm garajele. Noi nu ne ducem să-i luăm de acolo de Florii sau de Paşte. Nu ne dorim aceste lucruri”, a declarat primarul Ilie.

Acţiunea de demolare a garajelor construite ilegal vizează patru cartiere, Aleea Merişor, E3, Antenei şi Parcul Victoria, potrivit sursei citate.

„Nu va fi lăsat în pace nici un fel de garaj, numai că vom face diferenţe. Există garaje ale Primăriei, construite cu autorizaţie provizorie şi cu contract de concesiune anual, există garaje construite pe proprietatea privată a cetăţenilor şi există şi garaje care s-au dublat prin construcţii. Pentru utilitate publică, vom face şi exproprieri”, a mai spus primarul Ştefan Ilie.

Potrivit edilului, acţiunea de demolare a garajelor construite ilegal va fi urmată de investiţii în parcări, în contextul în care în municipiu există 38.000 de maşini şi 4.000 de locuri de parcare.

În timpul conferinţei de presă, city managerul Nicolae Bibu a anunţat că până la sfârşitul acestei luni va fi realizată noua organigramă şi că punerea ei în practică va duce la economii de 3 milioane de lei la capitolul cheltuieli de funcţionare faţă de 2020.