Reabilitarea a 10 kilometri de străzi din municipiu intră în linie dreaptă, după ce Primăria Tulcea a semnat zilele trecute contractul pentru proiectare tehnică şi execuţie, a anunţat viceprimarul George Şinghi.

Proiectul are o valoare de 37.884.453,80 lei, fără TVA, o durată de 3 luni pentru proiectul tehnic şi 36 de luni pentru execuţie, iar câştigătorul licitaţiei este societatea Autoprima Serv SRL din Constanţa.

„Le mulţumesc colegilor din departamentele de Investiţii şi Achiziţii pentru efortul depus până acum, însă greul acum începe. Ştim că lucrările vor însemna un disconfort în plus pentru toţi cetăţenii, dar important este ca la final să avem o infrastructură modernă şi bine meritată de toţii tulcenii!”, a transmis viceprimarul George Şinghi.

În cadrul proiectului vor fi reabilitate străzile Victoriei, Bucovinei, Buna Vestire, Dobrogeanu Gherea, C.A. Rosetti, Podgoriilor, Eroilor, Libertăţii, Rezervorului, Războieni, Oiţelor, Traian, Mircea Vodă (tronson Tribunal – Libertăţii), Toamnei, Alunişului, Antenei, Cicoarei, Delfinului, Maior Andrei Grigore şi Pelinului.

Lucrările de infrastructură rutieră cuprind, printre altele, excavarea structurii rutiere existente până la cota terenului de fundare, nivelarea şi compactarea terenului de fundare, ridicarea la cota proiect a capacelor căminelor de alimentare cu apă, canalizare, a gurilor de aerisire de la reţeaua de gaze naturale, implementarea măsurilor de dirijare a circulaţiei prin semnalizare orizontală şi verticală.

Proiectul cuprinde şi lucrări de apă, canal sau apa pluvială pe anumite tronsoane din mai multe străzi. Este vorba de  alimentare cu apă pe străzile Victoriei, Bucovinei, Libertăţii, Trandafirilor, Traian, Mircea Vodă, Alunişului, Maior Andrei Grigore.

Se vor mai executa lucrări de canalizare menajeră pe Victoriei, Bucovinei, Buna Vestire, Libertăţii, Trandafirilor, Traian, Dobrogeanu Gherea, Mircea Vodă, Oiţelor, Rezervorului, Pelinului, Maior Andrei Grigore, Aleea Cicoarei. De asemenea, se va realiza canalizare pluvială pe Victoriei şi Bucovinei şi pe toate străzile va fi modernizat iluminatul public.

În ultima şedinţă a Consiliului Local s-a votat un proiect cu Enel Dobrogea pentru eliminarea stâlpilor şi realizarea de reţele subterane pentru străzile Victoriei, Bucovinei şi Delfinului.