Pregătirile pentru cele mai aşteptate sărbători ale anului încep să capete contur. Oficial, evenimentele cultural artistice vor lua startul de la 1 decembrie, însă pentru a admira şi a se fotografia lângă brad, tulcenii mai au de aşteptat până pe 17 decembrie, când va avea loc ediţia cu numărul doi a evenimentului caritabil „Bradul Tulcenilor”.

Iniţiatoarea proiectului este Iulia Nichifor, o tânără în vârstă de  22 de ani, absolventă a facultăţii de Management din cadrul SNSPA. Iniţiativa organizării unui eveniment de sărbători, spune ea, a venit în semn de recunoştinţă pentru comunitatea tulceană, care se mobilizează în număr mare atunci când cineva se află într-o situaţie vulnerabilă.

„La <<Bradul Tulcenilor>> de anul trecut am rămas impresionată de sutele de dulciuri şi cadouri pe care oamenii le-au donat, aşezându-le sub brad. S-a demonstrat că în Tulcea există oameni buni la suflet şi merită să fie răsplătiţi printr-un eveniment dedicat lor, cu ajutorul lor, eu doar le-am oferit ocazia de a se întâlni într-un cadru festiv, care să le umple inimile de speranţă şi bucurie. Anul acesta, toate activităţile vor avea loc într-o singură zi, bineînţeles, tot în zona scenei din Piaţa <<Mircea cel Bătrân>>. Împreună cu partenerul principal, Primăria Tulcea, dar şi alţi colaboratori minunaţi, vom desfăşura o serie de activităţi dedicate copiilor, vor fi colinde, dans şi culoare. Cine va dori, va putea aduce podoabe pentru împodobit bradul şi cadouri, care ulterior vor fi dăruite copiilor din familiile defavorizate”, ne-a declarat Iulia Nichifor.

Anul trecut, evenimentul organizat de Iulia a atras mulţi tulceni, dornici să facă o faptă bună. Mulţi dintre cei care au adus cadouri sub brad şi-au oferit timpul lor, pentru a ajuta în orice fel la acţiunea caritabilă.

„Sunt fericită să spun că există foarte multe persoane care m-au întrebat şi încă mă întreabă în ce acţiuni de voluntariat se pot implica şi îmi povestesc că deja au făcut voluntariat la tot felul de organizaţii sau evenimente. Am mari speranţe pentru că există tineri cu iniţiativă. Strategia pe care o folosesc eu pentru a face oamenii să se implice în acţiunile mele, este să le prezint beneficiile pe care le pot obţine. Chiar dacă vorbim de voluntariat, există beneficii pentru ambele părţi, beneficiarii direcţi şi voluntari, dar secretul este să apreciem lucrurile nemateriale, pentru că ne pot aduce mai mult succes decât ne-am aştepta. Este important să inspirăm tinerilor, încă de la vârste fragede, că succesul nu stă doar în banii pe care îi producem. De cele mai multe ori, oamenii bogaţi uită bucuria lucrurilor mărunte”, susţine Iulia Nichifor.

„Bradul Tulcenilor” nu este prima acţiune de voluntariat pe care tânăra o desfăşoară. De când era mică empatia i-a fost inspirată în familie, pentru că Iulia a fost învăţată să dăruiască, şi de aici a pornit şi dorinţa de a împărţi fapte bune.

„Aveam probabil nu mai mult de 12 ani când am participat la prima mea acţiune mai mare de voluntariat, acum am 22 şi nu am încetat să ofer. Deci, am 10 ani la activ de când fac acest lucru. Am început prin a participa la acţiunile desfăşurate de şcoală, apoi de organizaţiile studenţeşti, iar acum pun în practică propriile iniţiative”, ne-a declarat Iulia.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.