După ani de pauză, comercianţii de brazi revin în pieţele tulcene. Deja la Direcţia Agropieţe S.A. Tulcea a fost înregistrată o solicitare în acest sens.

După ani de zile în care pieţele din Tulcea nu au avut brazi sau molizi la vânzare, din cauză că aceste conifere erau considerate ca fiind material lemnos, iar solicitanţii trebuiau să fie înregistraţi în sistemul naţional şi să declare în fiecare zi cantitatea vândută, cantitatea adusă în piaţă şi cea cu care rămân, acum legea s-a schimbat şi astfel, spune directorul Agropieţe, Rodica Pascale, cine doreşte să comercializeze aceste specii de conifere se poate adresa conducerii Agropieţe.

„Vestea bună este că legea s-a schimbat, iar pomii de Crăciun nu mai sunt încadraţi în categoria materialului lemnos, ca atare, comercianţii nu mai sunt nevoiţi să treacă prin acea procedură greoaie. Joi am avut prima solicitare pentru autorizarea unui comerciant. Este un plus şi pentru noi şi pentru comercianţi, cel puţin în Piaţa Nouă (Sfântu Gheorghe) vom avea brazi”, ne-a declarat Rodica Pascale.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.