Medicii de familie din municipiu vor primi astăzi echipamente de protecţie, după ce ieri primarul Constantin Hogea a donat la sediul Grupului Medicilor de Familie măşti de protecţie,  mănuşi şi viziere.

Edilul răspunde astfel apelului făcut de reprezentanta medicilor dr. Monica Ifrim Catrinescu prin intermediul ziarului Delta.

„Am ales să venim în sprijinul medicilor de familie şi am donat astăzi măşti, mănuşi şi viziere, în aşa fel încât cel puţin pentru o perioadă de două săptămâni să aibă protecţia asigurată în relaţia cu cetăţenii. Este o disponibilitate a noastră care a rămas în urma nenumăratelor materiale pe care le-am primit. Medicii de familie sunt în prima linie de luptă cu noul coronavirus, deoarece  la primul simptom pe care îl ai nu te duci în altă parte decât la medicul de familie”, ne-a declarat primarul Constantin Hogea.

Dr. Monica Ifrim Catrinescu, preşedintele Grupul Medicilor de Familie Tulcea, s-a arătat mulţumită de sprijinul primăriei, urmând ca astăzi să distribuie materialele.

„Primăria Tulcea a răspuns apelului făcut de noi. Domnul primar Constantin Hogea ne-a oferit un minim necesar de  echipamente de protecţie, constând în câte cinci măşti, cinci perechi de mănuşi şi o vizieră pentru fiecare medic de familie din  municipiu. Dacă nu mai primim alte materiale, vom ţine legătura şi în măsura posibilităţilor ne va mai sprijini. Voi anunţa colegii şi cred că astăzi le vom distribui pe toate. Sperăm să mai primim sprijin şi din alte părţi şi să răspundă şi alţii apelului nostru. Îi mulţumim domnului primar pentru sprijinul acordat!”, a spus dr. Monica Ifrim Catrinescu.

Tot ieri, primarul Hogea s-a deplasat şi la Staţia de Salvare Delta, acolo unde a donat măşti, mănuşi şi combinezoane pentru cei 32 de salariaţi ai staţiei.