Tinerii voluntari tulceni se reunesc şi anul acesta sub îndemnul „O facem Tulcea”, determinaţi să dăruiască bine celor mai puţin norocoşi. Voluntarii au iniţiat o nouă campanie de strângere de donaţii, care vor fi cadouri de Crăciun pentru copii din medii defavorizate.

Alesia Ioana Mocanu este liderul pe Tulcea a campaniei naţionale „O facem!” şi povesteşte că succesul ediţiilor anterioare face ca această campanie să  devină o tradiţie şi la Tulcea.

„Campania de strângere de donaţii pentru copiii din familiile defavorizate se află la a treia ediţie şi este în plină desfăşurare. Activitatea pe care o desfăşor alături de colegele mele Laura Drigă şi Maria Marin, împreună cu peste 80 de elevi ai liceelor din municipiu, presupune colectarea donaţiilor, pe care le transformăm în cadouri pentru copii. Fiecare poate dărui din puţinul său, fie că vorbim de o carte, o hăinuţă în stare bună sau nouă, o jucărie, dulciuri sau chiar alimente de bază, neperisabile, pe care le împachetează frumos sau le aduce la unul dintre punctele fixe, din Piaţa Civică sau Biblioteca Judeţeană, unde le ambalăm noi. De asemenea, şi în liceele din oraş există voluntari care se ocupă de strângerea do-naţiilor şi le aduc ulterior la centrele fixe”, ne-a declarat Alesia Mocanu.

Tulcenii pot dona jucării, produse de igienă, alimente neperisabile, cărţii, rechizite, articole de îmbrăcăminte în stare bună, precum şi alte lucruri potrivite spre a fi oferite în dar celor mici. Organizatorii transmit către donatori rugămintea ca, pe fiecare cutie sau punguţă, să fie ataşată  o etichetă, în care este menţionat conţinutul, vârsta şi genul copilului pentru care este pregătit cadoul. Ulterior, cadourile vor fi distribuite în municipiu, şi, după posibilităţi, şi în judeţ, copiilor dintr-o listă pusă la dispoziţie de către Primăria Tulcea.

„Voluntarii sunt pregătiţi să sorteze donaţiile şi vor fi prezenţi, prin rotaţie, în toate punctele de colectare. Prin bunăvoinţa partenerului nostru, Primăria Tulcea, avem o listă de copii care provin din familii defavorizate şi din care noi vom selecta o parte, în funcţie şi de numărul de cadouri pe care îl vom strânge cu ajutorul comunităţii tulcene. În principiu, ne adresăm copiilor din oraş, dar dacă suport pentru a putea distribui în judeţ, ar fi minunat să oferim bucurie şi copiilor din mediul rural”, a menţionat Alesia Mocanu.

Cine doreşte să sprijine campania pentru copii poate aduce cadourile la igluul am-plasat în Piaţa Civică, vizavi de clădirea primăriei, sau la punctul de colectare de la Biblioteca Judeţeană. Elevii voluntari aşteaptă cadouri pregătite şi de către colegii lor, la punctele de colectare din cadrul Colegiului Dobrogean „Spiru Haret”, Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, Liceul Teoretic „Ion Creangă”, Liceul de Arte „George Georgescu”, Şcoala Gimnazială Nr. 12 şi Liceul Tehnologic Agricol „Nicolae Cornăţeanu”.

Anul trecut, înainte de Crăciun, mobilizarea tinerilor şi bunătatea tulcenilor au adus bucurie pentru aproape 400 de copii din tot judeţul.