Traficul rutier de pe strada ing. Dumitru Ivanov va fi deviat sâmbătă şi duminică, atunci când este programată finalizarea lucrărilor de trecere la nivel cu calea ferată, a informat ieri Primăria Tulcea.

Definitivarea lucrării necesită montarea unor componente de finisaj, începând de sâmbătă. Ulterior acestei operaţiuni, se va putea realiza recepţia lucrărilor.

„Executantul va depune toate eforturile pentru ca traficul să se poată relua cât mai devreme cu putinţă, nu mai târziu de duminică. În acest timp, traficul va fi deviat pe traseele ocolitoare folosite şi pe parcursul lucrărilor anterioare, a căror complexitate a fost mult mai ridicată, scoatere suprastructură CF, realizare săpături până la platforma proiectată, înlocuirea şinelor, realizare drenaje, montare dale elastice, racordare la drumuri”, spun reprezentanţii Primăriei Tulcea.

Astfel, se va închide traficul rutier de la intersecţia în sens giratoriu a străzii ing. Dumitru Ivanov – strada Lac Ciuperca cu deviere pe ruta Lac Ciuperca, Isaccei, Taberei, Prelungirea Taberei, ing. Dumitru Ivanov.

Tot pe strada ing. Dumitru Ivanov, traficul va fi restricţionat pentru acces către zona afectată de lucrări, cu excepţia riveranilor (hotel/restaurant Insula, CSS, Bazin de Înot etc.).

De asemenea, se va închide traficul în zona Hotel Iberom cu deviere pe ruta Prelungirea Taberei, Taberei şi Isaccei.

„Principalele lucrări sunt la şinele de cale ferată care au unghi ascuţit şi pentru care s-au comandat din Germania dale elastice, conform dimensiunilor respective. Municipiul Tulcea a achitat lucrarea prin ordin de plată către CFR, plătind factura in sumă de 1.114.834,33 lei pe data de 5 decembrie”, a precizat primarul Ştefan Ilie.