Poliţia Locală din Tulcea a dat marţi primele amenzi, în valoare totală de 5.000 de lei, cetelor de colindători care au tulburat liniştea publică pe strada Isaccei şi în Piaţa Civică.

Cu boxa atârnată de gât şi îmbrăcaţi în costume de Moş Crăciun, indivizii devin extrem de agasanţi cu oamenii care le ies în cale, iar ca să scape de insistenţe cei care devin spectatori fără voia lor le dau bani.

Directorul Poliţiei Locale Tulcea, Alexandru Grigore, atrage atenţia asupra faptului că astfel de acţiuni nu sunt tolerate pe domeniul public, iar administraţia locală nu eliberează autorizaţii pentru astfel de evenimente.

„Două grupuri de colindători aflaţi pe strada Isaccei şi în Piaţa Civică au fost sancţionate pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice. În total 10 persoane din judeţul Ilfov şi alte zone ale ţării au fost amendate cu câte 500 de lei. Dacă vor mai fi prinse aceleaşi persoane pentru a doua oară, li se vor confisca şi boxele. Nu avem toleranţă faţă de aceştia, am aplicat sancţiuni şi anul trecut. La sesizarea cetăţenilor sau acolo unde îi vedem noi îi sancţionăm. Primăria Tulcea nu eliberează autorizaţii pentru acest gen de eveniment”, ne-a declarat Alexandru Grigore.

Acţiunile poliţiştilor locali vor continua în perioada următoare.