Tulcea se află pe lista judeţelor cel mai puţin atractive pentru admiterea în şcolile de agenţi de poliţie, doar opt candidaţi aplicând pentru Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” – Câmpina, potrivit unui comunicat al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC).

Lipsa de predictibilitate în salarizare, în carieră şi în pensionare constituie principalele cauze ale acestei situaţii, spune vicepreşedintele SNPPC Tulcea, Răzvan Pocora.

„Pentru Şcoala de Agenţi de Poliţie <<Vasile Lascăr>> – Câmpina, la nivel de IPJ Tulcea s-au înscris opt candidaţi. Am convingerea că neatractivitatea vine de la nepredictibilitatea din punct de vedere profesional. Este vorba de neatractivitate din punct de vedere al salarizării şi înainte de toate a modificărilor constante care nu creează o siguranţă a unei profesii. Mă  refer la actualele situaţii care se dezbat la nivel guvernamental de mărire a vârstei de pensionare şi salarizarea defectuoasă care, demonstrată prin legiferarea consecutivă, se raportează undeva spre anul 2009. Cred că în domeniul privat salariile sunt mult mai atractive şi la un moment dat tineretul merge către această direcţie”, ne-a declarat Răzvan Pocora.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.