Un număr de 135 de elevi, studenţi şi sportivi din municipiu, cu rezultate deosebite la examene şi competiţii, au fost premiaţi ieri de Primăria Tulcea. La eveniment au fost prezenţi premianţii, antrenorii, părinţii şi consilierii municipali.

La examenul de Evaluare Naţională 46 de elevi au avut media peste 9,50 din care doi elevi au obţinut nota 10 pe linie. Un număr de 67 de elevi, astăzi studenţi, au avut rezultate excelente la examenul de Bacalaureat. De asemenea, 22 de sportivi legitimaţi la cluburile din municipiu care au urcat pe cele mai înalte trepte ale podiumului la competiţiile interne şi internaţionale au fost premiaţi.

„Vă mulţumim că ne faceţi mândri şi că sunteţi cele mai frumoase exemple pentru generaţiile actuale şi viitoare. Felicitări elevilor, profesorilor, antrenorilor şi părinţilor!”, a transmis, ieri, primarul Ştefan Ilie.

Mihai Puflene, elev în clasa a IX-a la Colegiul Dobrogean „Spiru Haret”, unul dintre elevii premiaţi ieri, spune că este pasionat de matematică.

„Am intrat la Colegiul Dobrogean <<Spiru Haret>> cu media 9.83 pe specializarea Matematică-informatică, engleză intensiv. Am ales această specializare deoarece coincide cu ceea ce vreau să fac în viitor, pe domeniul matematicii. Pentru a ajunge la aceste rezultate a fost nevoie de foarte multă muncă şi determinare. Premiul oferit de Primărie este o validare academică pentru mine şi mă simt foarte bine că l-am obţinut”, ne-a spus Mihai Puflene.

Albert Pănuţă este unul dintre sportivii premiaţi ieri.  Este elev în clasa a VII – a la Şcoala Gimnazială „Ion Luca Caragiale”, şi a câştigat anul acesta titlurile de Campion European la kata şi kumite, în Spania.

„Timpul alocat antrenamentelor cred că a valorat cel mai mult. În acest sport trebuie să fii perseverent, căci altfel nu ai cum să ajungi la astfel de rezultate. Anul viitor se va desfăşura campionatul mondial în Kazahstan şi mi-aş dori să devin campion mondial în acest sport. Pe termen scurt sper să obţin toate rezultatele bune din România. Premiul oferit de Primărie mă motivează să mă dedic şi mai mult şi să fiu mai perseverent la antrenamente”, ne-a declarat Albert Pănuţă.

Felicitări tuturor!