Un centru comunitar integrat adresat persoanelor vulnerabile din municipiu se va construi în cartierul Neptun, administraţia locală urmând să depună spre finanţare un proiect de peste 800.000 de lei prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Consilierii locali au aprobat luni în cadrul unei şedinţe extraordinare un proiect de hotărâre în acest sens.

Investiţia are o valoare de 832.049,29 de lei inclusiv TVA şi urmăreşte asigurarea unui cadru normal de funcţionare a activităţii de asistenţă medicală comunitară integrată cu servicii medicale primare şi de specialitate, de asistenţă socială şi educaţionale.

„Primăria Tulcea este lider de proiectului care va fi depus până pe 15 decembrie. Centrul social va fi înfiinţat pe locul unei centrale termice dezafectate a Energoterm de lângă Grădiniţa Nr. 18 din cartierul Neptun. Au fost încheiate parteneriate cu două UAT-uri, respectiv Somova şi Nufăru, precum şi cu Direcţia de Asistenţă şi Protecţie Socială, Direcţia de Sănătate Publică, Crucea Roşie şi Inspectoratul Şcolar Judeţean”, ne-a declarat viceprimarul George Şinghi, iniţiatorul proiectului.

Obiectivul proiectului este creşterea accesului la servicii de asistenţă medicală comunitară integrată persoanelor aparţinând grupurilor vulnerabile prin înfiinţarea unui centru comunitar integrat care să furnizeze servicii medicale, sociale, educaţionale pentru persoanele vulnerabile de la nivelul municipiului Tulcea.

Conform Atlasului zonelor urbane marginalizate din România, un număr de peste 5500 de persoane se află în vulnerabilitate, adică 6,8 % din totalul populaţiei de 73.707, conform datelor rezultate în urma recensământului din 2011. Gradul de vulnerabilitate la nivelul municipiului Tulcea este considerat mediu.