Primarul Ştefan Ilie i-a solicitat preşedintelui Consiliului Judeţean al Pensionarilor şi Persoanelor Vârstnice (CJPPV) Tulcea, Ovidiu Dumitrescu, o copie după documentul original în care a fost ales în funcţie, pentru a verifica dacă acesta deţine calitatea corectă.

Solicitarea a fost făcută marţi în cadrul şedinţei de Consiliu Local, după ce preşedintele CJPPV Ovidiu Dumitrescu a solicitat creşterea plafonului destinat beneficiarilor de pensii pentru abonamente de mobilitate urbană şi a întrebat dacă există posibilitatea organizării unui revelion al pensionarilor.

„Urmare a atâtor iniţiative pe care le-am materializat prin adresele trimise către Primărie, poate reuşim până la sfârşitul anului sau la începutul anului viitor să introduceţi pe ordinea de zi şi majorarea plafonului pentru acordarea abonamentelor de mobilitate urbană pentru pensionari, respectiv de la 1.200 de lei la 1.750 de lei sau 2.000 de lei. Valorile unui astfel de demers se încadrează în cele actuale, după documentele dumneavoastră. Nu se poate anul acesta, poate anul viitor. Noi nu avem posibilitatea de a iniţia proiectul. A doua problemă ar fi dacă există posibilitatea să se dezbată  rectificarea de buget şi dacă va găsi Consiliul Local posibilitatea de a organiza revelionul pensionarilor”, a declarat Ovidiu Dumitrescu.

Edilul i-a recomandat preşedintelui să citească cu atenţie Codul Administrativ, pentru că are posibilitatea să iniţieze un astfel de proiect şi i-a solicitat o copie după documentul original în care a fost ales în funcţie.

„De când sunt eu primar, Consiliul Local nu organizează astfel de revelioane ale pensionarilor sau ale persoanelor de alte categorii. Eu aş vrea când depuneţi documentele pe care le solicitaţi, dumneavoastră, domnule Dumitrescu, atât pentru mărirea plafonului la transport sau pentru revelionul pensionarilor sau pentru orice altă propunere pe care o aveţi în calitate de preşedinte, aş vrea să îmi depuneţi copie de pe ultima şedinţă a Adunării Generale în care aţi fost ales preşedinte. Am nişte cetăţeni care sunt membri ai dumneavoastră care spun că nu au participat la aceste întâlniri. Vrem să vedem unde este adevărul ca să putem aprecia dacă aveţi calitatea corectă de promotor al asociaţiei respective”, a precizat primarul Ştefan Ilie.

În replică, Ovidiu Dumitrescu a menţionat faptul că: „La şedinţele respective, de regulă, participă membrii fondatori. Nu orice membru trebuie să participe la şedinţe. Induceţi în eroare!”.