Antrenorul secţiei de box a CSM Danubiu Tulcea, Gabriel Ştefan Simion, a declarat pentru ziarul „Delta” că anul trecut a continuat procesul de dezvoltare, iar 2022 poate fi descris ca un an foarte bun, lucru despre care vorbesc cele 32 de medaliilor câştigate, 16 de aur, din care una la europene, opt de argint şi opt de bronz. De asemenea, alte trei locuri V au fost obţinute de două sportive, la campionatele europene.

„Cele mai bune rezultate sportive ale boxului tulcean pe 2022 au fost obţinerea locului V, la Campionatul Mondial de Box Tineret, din Spania, de către pugilista Alina Alexandra Creţu, performanţă în premieră pentru boxul tulcean, precum şi obţinerea titlului de campioană europeană la Junioare, pentru al doilea an consecutiv, de către sportiva noastră Amalia Maria Niţă. Această performanţă este unică în boxul din România”, ne-a declarat Gabriel Ştefan Simion.

Pentru anul acesta, antrenorul Gabriel Ştefan Simion crede că va reuşi să aducă acasă şi mai multe titluri naţionale şi europene, dar că pentru realizarea acestui obiectiv este necesar mai mult ajutor din partea Ministerului Sportului.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.