Modernizarea grupurilor sanitare din Piaţa Sf. Gheorghe din municipiu a fost finalizată zilele trecute, iar investiţiile societăţii Agropieţe nu se opresc aici. Administraţia va continua cu instalarea de coduri QR pe tonete, înlocuirea instalaţiei electrice cu LED-uri şi chiar montarea de panouri fotovoltaice.

Grupurile sanitare au fost reabilitate cu fonduri în valoare de 251.225,85 lei fără TVA, provenite din veniturile societăţii din subordinea Primăriei Tulcea. Pentru a utiliza baia, clienţii ce ajung în piaţă vor trebui să plătească o taxă de 3 lei. Producătorii care îşi desfăşoară activitatea în piaţă vor avea acces gratuit pe bază de cartele.

„În Piaţa Nouă exista un grup sanitar care, din păcate, arăta deplorabil. În momentul în care am putut să acumulăm nişte fonduri şi mai ales după experienţa din pandemie când trebuia evitat a se atinge echipamentele sanitare de către utilizator, atunci ne-am gândit ca viitorul grup sanitar să fie prevăzut cu echipamente cu senzor şi fotocelulă pentru a se diminua riscul de a transmite viruşi. Toate echipamentele actuale sunt cu senzor şi fotocelulă. Pentru a face economie la energie electrică am prevăzut şi iluminatul cu senzor. Suntem mândri de această investiţie. Nu a fost uşor, dar rezultatul este pe măsura aşteptărilor şi sperăm să fie păstrată investiţia. În ultima perioadă accesul a fost fără plată pentru că nu ofeream condiţii. Acum, pe lângă amortismentul investiţiei sunt şi nişte consumuri de utilităţi şi consumabile. În acest moment avem tariful de 2,5 lei dar vrem să majorăm la 3 lei utilizarea grupului sanitar pentru acoperirea cheltuielilor şi din motive tehnice. În cel mai scurt timp vom monta şi un turnichet (n.r.- bare în cruce instalate la intrarea în grupul sanitar, care se rotesc, permiţând trecerea câte unei singure persoane), astfel încât taxarea să nu necesite prezenţa unei persoane”, ne-a declarat directoarea Agropieţe SA, Rodica Pascale.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.