Cârpele, şerveţelele umede şi pamperşii nu se dizolvă în apă şi au devenit o problemă majoră şi la Tulcea, recunosc reprezentanţii Aquaserv. La fiecare două zile, Aquaserv Tulcea curăţă grătarul de la intrarea în Staţia de pompare ape uzate nr. 3, care pompează apele menajere din zona strada Păcii – Gavrilov Corneliu – I.L. Caragiale şi străzile adiacente, pentru că unii oameni confundă toaleta cu un coş de gunoi.

Aquaserv  trage din nou  un semnal de alarmă şi îndeamnă tulcenii să fie mai atenţi la produsele pe care le aruncă în vasul de toaletă şi care ulterior ajung în canalizare. Reprezentanţii societăţii Aquaserv Tulcea spun că principala consecinţă a aruncării diferitelor produse de igienă în toaletă ar putea fi blocarea întregului sistem de canalizare la nivel de oraş.

„Intervenim din două în două zile la canalizările din municipiu din cauza vestitelor şerveţele, cârpe, pamperşi, despre care oamenii nu vor să înţeleagă că nu sunt destinate canalizării. Se pune în pericol funcţionarea întregului sistem de canalizare la nivel de oraş. În prezent intervenim din două în două zile pentru curăţarea grătarului de la intrarea în Staţia de pompare ape uzate nr. 3, care pompează apele menajere din zona strada Păcii – Gavrilov Corneliu – I.L. Caragiale şi străzile adiacente. Probabil că vom ajunge, în cel mai scurt timp, să montăm nişte site exact la racordurile utilizatorilor, iar în momentul în care se vor înfunda vor refula în casă”, ne-a declarat directorul Aquaserv Tulcea, Valentin Ifrim.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.