* La fiecare ediţie, traseul este ales astfel încât să pună în lumină importante zone turistice

Turul României la Ciclism, una dintre cele mai prestigioase curse de rutieri din sud-estul Europei şi cel mai important evenimente ciclistic internaţional din România, aflat la cea de-a 56 ediţie, se va desfăşura în perioada 4-10 septembrie 2023, data de 9 septembrie fiind dedicată etapei cu numărul cinci, care se va desfăşura pe tronsonul Tulcea-Călăraşi.

Primăria Municipiului Tulcea a primit, săptămâna trecută, vizita preşedintelui Federaţiei Române de Ciclism, Alexandru Ciocan, însoţit de preşedintele Comisiei de Ciclism pentru Copii din cadrul F.R.C, Bogdan Brânză.

„Primăria Municipiului Tulcea va depune toate eforturile pentru buna desfăşurare a evenimentului, luându-se în calcul şi faptul că unele străzi se vor afla în plin proces de reabilitare. Reprezentanţii Primăriei şi cei ai Federaţiei vor agrea asupra detaliilor tehnice, astfel încât <<Mica Buclă>> să beneficieze de cele mai bune condiţii, iar municipiul şi judeţul Tulcea să ofere evenimentului spectaculozitate prin peisajele naturale şi bogăţia culturală a zonei”, a transmis primarul municipiului, Ştefan Ilie.

Promovând atât sportul de performanţă cât şi frumuseţile regiunilor prin care trece, Turul României a devenit un veritabil ambasador al ţării. La fiecare ediţie, traseul este ales astfel încât să pună în lumină importante zone turistice.

Prima ediţie a Turului României, denumit ,,Mica Buclă”,  a avut loc în 1934. Evenimentul este important pentru că încurajează un stil de viaţă sănătos şi practicarea sportului de performanţă, dar şi pentru componenta sa educativă, în localităţile de start şi de sosire fiind întotdeauna organizate şi competiţii destinate copiilor, acţiune care creşte popularitatea de care se bucură ciclismul în rândul tinerilor şi, totodată, oferă speranţe viitorului ciclismului românesc.

Competiţia Turul României este inclusă atât în calendarul competiţional naţional, cât şi în calendarul Uniunii Cicliste Internaţionale, aliniind la start echipe de ciclism de pe tot mapamondul. Acest lucru oferă prilejul comunităţilor de ciclişti din ţară să-i cunoască şi să-i susţină de pe margine pe cei mai buni ciclişti din toate colţurile lumii, pe traseu sau în punctele de start şi de sosire, sărbătorind bucuria de a pedala.

La Turul României în 2022, au fost prezenţi peste 130 de ciclişti din 15 ţări, care au avut de parcurs un traseu de peste 850 kilometri. Prin intermediul unor rezumate zilnice transmise de Eurosport, zonele aflate pe traseul Turului au fost în atenţia telespectatorilor din peste 50 de ţări.