Joi, 31 martie 2022, Compania Naţională de Investiţii a transmis Consiliului Judeţean Tulcea, Inspectoratului Judeţean în Construcţii, Primăriei Municipiului Tulcea şi Inspectoratului Teritorial de Muncă Tulcea comunicări cu privire la începerea lucrărilor la obiectivul de investiţii „Construire Sală Polivalentă”, în valoare de 70.389.957,81 lei fătă TVA, investiţie finanţată cu fonduri guvernamentale. Lucrările au început pe data de 31 martie, de la ora 8.30, precizează Compania Naţională de Investiţii în adresa transmisă instituţiilor abilitate.

Conform proiectului, este vorba despre construcţia  unei săli de sport cu peste 4.000 de locuri, care va respecta standardele impuse la nivel european. Noua construcţie va consta dintr-un singur corp ce va îngloba atât spaţiile pentru spectatori, cât şi vestiarele şi spaţiile pentru presă, toate dispuse în jurul incintei de joc. Amprenta la sol va fi de 4.750 mp.

Sala va avea un teren principal de evoluţie – în mijlocul clădirii, la cotă O – înconjurat de tribune pentru spectatori – şi un teren de antrenament în subsolul clădirii, sub amprenta terenului principal. Ambele terenuri sunt prevăzute să includă o suprafaţă de joc pentru handbal la dimensiuni oficiale cu garda minimă de 2 metri la terenul de antrenament şi de 3 metri la terenul principal. Incinta asigură dimensiunea necesară şi pentru restul disciplinelor ce au suprafeţe de evoluţie mai mici.

Această nouă incintă va avea spaţii pentru antrenament (săli de forţă, săli de aruncări), însoţite de grupuri sanitare pe nivel, sală pentru conferinţe de presă, cu anexe, o parcare pentru 78 vehicule.

„Această investiţie, mult aşteptată de toţi tulcenii, reprezintă un pas important în dezvoltarea sporturilor de sală. Discutăm aici despre un obiectiv despre a cărui importanţă am vorbit în repetate rânduri, o investiţie a cărui necesitate am susţinut-o permanent la Guvern”, a transmis preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea.