Potrivit proiectului de Lege a învăţământului preuniversitar, toţi directorii şi inspectorii şcolari vor fi incompatibili cu funcţiile politice de conducere şi cele de primar, consilier local sau judeţean.

Potrivit liderului Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SÎP), prof. Mihai Roma, depolitizarea învăţământului este unul dintre cele mai bune lucruri care s-ar putea întâmpla.

„Învăţământul nu trebuia politizat, însă acest lucru se întâmplă şi nu este deloc bine. Cred că în proporţie de 25% dintre cei care sunt directori de şcoli şi inspectori ai Ministerului Educaţiei nu sunt înregimentaţi într-un partid, în rest, absolut tot ce se întâmplă în sistemul de învăţământ este din cauza sau datorită politicului. Starea actuală de decădere a nivelului de educaţie este tot din cauza politicului, a modului în care Guvernul s-a tot schimbat. Nu cred că sistemul de învăţământ se va îmbunătăţi, văd educaţia într-o cădere liberă. Mai este puţin şi o să scoatem analfabeţi pe bandă rulantă, nu absolvenţi”, ne-a declarat prof. Mihai Roma.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.