Consilierii locali PSD şi consilierii judeţeni PNL solicită frecvent, în şedinţele de plen, informaţii verbale sau scrise despre diverse investiţii sau activităţi ale Primăriei Tulcea, respectiv Consiliului Judeţean. După cum se observă, cei care adresează solicitări nu aparţin aceluiaşi partid politic din care face parte primarul municipiului, respectiv preşedintele Consiliului Judeţean, şi acest lucru poate fi interpretat ca o şicanare.

De exemplu marţi, în cadrul şedinţei de Consiliu Judeţean, preşedintele social democrat Horia Teodorescu a atras atenţia asupra faptului că există un semnal de alarmă în ceea ce priveşte buna colaborare cu liberalii din teritoriu, după ce consilierii judeţeni PNL au trimis o adresă cu o serie de solicitări informative.

Legat de acest aspect, primarul liberal Ştefan Ilie spune că preşedintele Horia Teodorescu ar trebui să urmărească cu mai multă atenţie modul în care consilierii locali PSD  îşi desfăşoară activitatea în cadrul şedinţelor de Consiliu Municipal.

„A solicita nişte documente sau clarificări pentru realizarea unor investiţii cât mai transparente şi cu soluţiile cele mai eficiente nu este un lucru rău. Consilierii locali PSD fac acest lucru în mod repetat la fiecare şedinţă şi în cele de comisii. În fiecare şedinţă, domnii şi doamnele de la PSD ne solicită toate tipurile de informaţii, atât verbal cât şi în scris, sau chiar se opun unor proiecte pe care noi  le-am pus pe ordinea de zi, cum s-a întâmplat în şedinţa trecută sau în altele. Acest lucru nu mă duce cu gândul să spun că o coaliţie de guvernare este pusă în pericol. Cred că este datoria fiecărui consilier local să pună întrebări pertinente, să solicite informaţii şi nu m-aş supăra niciodată, mai ales că ei fac acest lucru de fiecare dată în Consiliul Local. Nu m-aş hazarda să declar că există o persoană sau mai multe din PSD, şi nu preşedintele Consiliului Judeţean, care să blocheze o eventuală relaţie de coaliţie. Cred că domnul Teodorescu trebuie să urmărească cu mai multă atenţie modul în care consilierii dumnealui, atât judeţeni, dar mai ales municipali îşi desfăşoară activitatea şi probabil îi felicită”, ne-a declarat primarul Ştefan Ilie.

La finele şedinţei de Consiliu Judeţean de marţi, preşedintele Horia Teodorescu a atras atenţia asupra faptului că există o adresă ce cuprinde o serie de solicitări ale consilierilor liberali, fapt ce îngreunează activitatea personalului din aparatul de specialitate. Preşedintele a amintit şi faptul că PSD şi PNL colaborează atât pe plan naţional cât şi pe plan local.

„Am puterea să înţeleg că alţi doi domni din exterior doresc să aibă un material de informare folosindu-vă pe dumneavoastră ca unelte. Dacă credeţi că atât în plan naţional cât şi în plan local putem să mergem cu astfel de hârtii, este ok. Acesta este un ping pong ca să punem într-o situaţie delicată, în sensul volumului de muncă, aparatul Consiliului Judeţean. Ştiu că nu este voinţa dumneavoastră. Cunosc forma redactării şi ştiu de unde vine. Acţionarii şi cei care vor să îşi rezolve anumite probleme cred că aşa se rezolvă, dar nu este aşa. Să nu uitaţi că tot ce aţi cerut aici a fost votat. O să urmeze acelaşi lucru, pentru că nu vom face altceva decât să blocăm în paralel instituţiile, oricare ar fi ele, cu toate că sub o formă sau alta atât PSD-ul cât şi PNL-ul suntem la trageri de guvernare. Cel puţin în plan local, acesta este semnalul, că nu tragem. Dacă vreţi să blocăm şi alt aparat vreo lună… Dacă aceasta este dorinţa mai marilor, şi mă refer la cei doi drăgălaşi ale căror nume le ştiţi. Unul dintre ei nu ştiu cât aport a adus la dezvoltarea judeţului Tulcea. Poate cei din jurul mesei aţi fost mult mai implicaţi, dar cei care vin din exterior şi vă folosesc ca să îşi rezolve problemele sentimentale sau de natură de ego personal este o altă treabă. Mulţi mă întreabă la Bucureşti cum e aici. Le spun că nu am majoritate, dar am colaborat foarte bine, pentru că una peste alta toate proiectele au trecut. Vreau să remarc faptul că nu m-am referit la preşedintele PNL Tulcea”, a declarat, marţi, Teodorescu.