Recepţia lucrărilor de reabilitare a Farului vechi din oraşul Sulina, realizate în cadrul unui proiect european premiat anul trecut de Uniunea Naţională a Restauratorilor de Monumente Istorice din România (UNRMIR), mai are de aşteptat.

Potrivit Direcţiei Judeţene pentru Cultură (DJC) Tulcea, comisia de recepţie reunită anul trecut a constatat faptul că pe parcela monumentului se află o construcţie neautorizată, aparent definitivă, cu funcţiunea probabilă de post electric de transformare.

„În cazul în care toate lucrurile sunt în regulă, recepţia se admite sau se respinge. La şedinţa comisiei de recepţie care a avut loc anul trecut s-a constatat că pe parcela monumentului mai există o construcţie neautorizată care nu făcea parte din proiectul iniţial avizat şi aprobat de Ministerul Culturii. Se lucrează la o documentaţie referitoare la acea construcţie care urmează să fie analizată şi eventual avizată de Comisia Naţională a Monumentelor Istorice, care a emis avizul iniţial pentru restaurarea farului de la Sulina. Comisia Naţională este organismul de specialitate care este consultat, iar avizul urmează să fie emis, sau nu, de Ministerul Culturii. Depinde când primim documente din partea beneficiarului proiectantului ca să putem transmite mai departe către analiza Comisiei Naţionale”, ne-a declarat directorul DJC Tulcea, Iulian Vizauer.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.