Preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, a participat, ieri, alături de Ivona Potzaichin – Rusu, preşedinte al Asociaţiei Ivan Patzaichin – Mila 23 şi Teodor Frolu, vicepreşedinte al aceleiaşi asociaţii, la o conferinţă de presă pe tema Memorialului Ivan Patzaichin (ansamblu arhitectonic ce va fi amplasat pe faleza municipiului Tulcea). La eveniment au mai participat Ştefan Ilie, primarul municipiului (intervenţie online), respectiv George Şinghi, viceprimar al municipiului Tulcea.

În cadrul conferinţei, reprezentanţii Asociaţiei Ivan Patzaichin – Mila 23 au vorbit despre ansamblul arhitectural ce urmează a fi inaugurat pe data de 8 septembrie 2023, la deschiderea festivalului Ivan Patzaichin din acest an.

Preşedintele Horia Teodorescu: „Mă număr printre norocoşii care au avut onoarea de a sta alături de un om de o atât de mare valoare”

Şeful administraţiei judeţene a discutat despre importanţa acestui proiect care va onora memoria lui Ivan Patzaichin, dar şi despre impactul pe care ansamblul arhitectonic îl va avea pentru impulsionarea turismului în zona judeţului Tulcea. Memorialul Ivan Patzaichin, spune preşedintele Teodorescu, va fi un prim popas al turiştilor care ajung în oraşul de la porţile Deltei Dunării.

În plus, preşedintele Horia Teodorescu a vorbit despre caracterul şi valoarea omului Ivan Patzaichin, în completarea calităţilor sportive care l-au consacrat la nivel mondial.

„Am fost în barcă alături de Ivan, i-am fost alături ori de câte ori am putut, iar el ne-a susţinut în toate proiectele pe care ni le-am propus, inclusiv în obţinerea transferului falezei la nivel judeţean. Personalitatea lui Ivan ne-a înlesnit dialogul la nivel guvernamental, iar marele campion nu a ezitat niciodată să ne ajute în toate demersurile pe care noi le-am iniţiat pentru dezvoltarea judeţului nostru. Pot spune că mă număr printre norocoşii care au avut onoarea de a sta alături de un om de o atât de mare valoare, de un astfel de caracter”, a transmis preşedintele Teodorescu.