Săptămâna viitoare încep lucrările de realizare a primului complex în aer liber dedicat sporturilor extreme din Tulcea. Contractul de execuţie a parcului pentru sporturi urbane, activităţi creative şi relaxare Gravity Park, din zona Ciuperca, a fost semnat, a anunţat viceprimarul George Şinghi.

„Astăzi am semnat contractul de execuţie pentru Construire Gravity Park – Ciuperca. Câştigătorul licitaţiei de execuţie este societatea Atlas Sport SRL, iar pe 15 februarie va avea loc predarea amplasamentului şi începerea lucrărilor. Le urăm succes!”, a transmis, ieri, George Şinghi.

Pentru acest proiect s-a ţinut cont de cerinţele tinerilor tulceni, practicanţi ai sporturilor urbane de tip pump track pentru biciclete, skate park, graffiti, jocuri interactive, spectacole, socializare.

Preţul contractului este de 3.774.718 lei + TVA, iar durata de execuţie a lucrărilor este de maxim 12 luni.

Zona de evenimente, cuprinzând scena şi spaţiul de expoziţii, va avea suprafaţa totală de 299,67 mp şi se vor amenaja zone de skate, pump track, de odihnă şi loc de joacă.

Pe viitor, în funcţie de preferinţele şi nivelul pe care îl vor dobândi skaterii şi bikerii tulceni, administraţia locală are în vedere completarea cu alte elemente şi extinderea acestor activităţi şi în alte zone ale oraşului.

La începutul anului 2021, un grup de tineri pasionaţi de aceste sporturi s-au întâlnit cu primarul Ştefan Ilie, căruia i-au prezentat schiţe ale proiectului.