Asociaţia Comunelor şi Oraşelor (ACoR) Filiala Tulcea va iniţia o propunere de modificare a legislaţiei pentru înfiinţarea unui Serviciu de Gestionare a câinilor fără stăpân, aceasta fiind şi una dintre problemele ridicate de preşedintele Eugen Ion în cadrul Adunării Generale ACoR, desfăşurată zilele trecute.

Solicitarea privind modificarea legislaţiei a  fost adresată premierului şi miniştrilor prezenţi la Adunarea Generală ACoR.

„Vom iniţia din partea ACoR propunerile de modificare a acestor legi, mai ales cea legată de câinii fără stăpân care este de o importanţă majoră. În momentul de faţă, legislaţia nici nu interzice înfiinţarea acestui serviciu şi prin asociere, dar nu este într-o lege expres, fapt pentru care unele entităţi publice consideră că trebuie numai primăria să înfiinţeze serviciul. Nu se vor putea realiza în foarte multe primării de comună adăposturi pentru câini deoarece necesită o cheltuială care nu poate fi susţinută de la bugetul local. Eu îmi menţin poziţia că prin asociere putem rezolva acest lucru. Iubim şi noi câinii tocmai de aceea trebuie să facem ceva”, ne-a declarat preşedintele ACoR Tulcea, Eugen Ion.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.