Dacă anul trecut Direcţia Silvică Tulcea a împădurit anul trecut 411 hectare, cu diverse specii de arbori şi arbuşti, anul acesta planul prevede o suprafaţă de peste 300 de hectare.

Responsabil pe activitatea de regenerare a pădurilor, Cosmin Istudor spune că din totalul de 411 ha împădurite, 210 au fost realizate prin plantare de puieţi, în timp ce pe 201 ha s-a efectuat regenerarea naturală.

„Anul acesta, avem în planul de împădurire o suprafaţă de 313 ha, din care 159 ha sunt pe regenerare naturală, iar restul de 154 ha prin plantare de puieţi, cu speciile plop euroamerican-76 ha, plop alb-24 ha, salcie-17 ha, salcâm şi salcie, câte 14ha, patru ha de moşdrean, câte un ha cu frasin,paltin şi tei şi două ha cu alte specii de arbori şi arbuşti. În campania de primăvară vom planta puieţi pe 19 ha, pe toate cele opt ocoale silvice, perioada de împădurire depinzând foarte mult de condiţiile meteo, iar cea mai mare suprafaţă plantată va fi, şi anul acesta, la Ocolul Silvic Măcin”, a precizat Cosmin Istudor.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.