Căsătoriile vor fi oficiate într-un mediu mai plăcut, administraţia locală intenţionând să reamenajeze anul acesta exteriorul Stării Civile din municipiu.

Anul trecut Primăria Tulcea s-a ocupat de refacerea acoperişului şi a sălii de festivităţi, iar în viitor în urma unei expertize tehnice se va decide dacă este necesară includerea imobilului într-un proiect de eficientizare energetică.

„Anul trecut am refăcut în totalitate acoperişul. În ultimele luni am refăcut sala de festivităţi şi a fost schimbat totul de la mobilier până la draperii sau mochete. Sper ca în acest an să modernizăm şi partea de exterior acolo unde este deteriorată gresia. Vara oamenii doresc să petreacă un anumit timp în curtea de afară şi trebuie să facem nişte remodelări care presupun şi nişte mici lucrări de reamenajare. Facem o expertiză şi vom vedea dacă se impune şi o eficientizare termică”, ne-a declarat primarul Ştefan Ilie.

Pe lista lucrărilor anunţate de primarul Ştefan Ilie se mai află amenajarea unei treceri de pietoni pe aleea de acces dinspre strada Victoriei către magazinul Lidl, acolo unde cetăţenii se plâng de faptul că circulă multe maşini şi nu pot traversa în siguranţă.

La cererea consilierilor locali, Primăria Tulcea va mai amenaja bănci în parcul Mihai Eminescu. De asemenea, alături de Direcţia de Poliţie Locală se vor reface separatorii de sens.

Edilul mai anunţă că vor fi debranşaţi de la utilităţi cetăţenii care folosesc ilegal serviciile publice de apă şi canalizare.

„Vom realiza debranşarea de la utilităţi şi tragerea la răspundere a celor care folosesc ilegal serviciile publice de apă şi canalizare, indiferent dacă sunt persoane fizice sau juridice, pentru a-i descuraja pe cei care încă mai consumă fără să plătească şi care sfidează prin această atitudine bunul simţ al tulcenilor corecţi”, a precizat Ştefan Ilie.

În această perioadă se mai fac intervenţii de urgenţă cu utilaje de întreţinere sau cu mixturi reci de asfalt, pe Forestieru-lui, Isaccei, Eternităţii, Viticulturii, Voroneţului, Silvestru, Avram Iancu, Merişor, Alexandru cel Bun, Alunişului, Energiei, Gazelei, Combustibilului, etc., prin Direcţia Întreţinere şi Administrare Patrimoniu Tulcea.