Miercuri, în restaurantul hotelului Europolis, a avut loc cea de a opta ediţie, ,,Tulcea vă mulţumeşte!”, o activitate remarcabilă a Asociaţiei Eurofan, dedicată seniorilor tulceni.

La această ediţie, 10 seniori care şi-au desfăşurat activitatea în învăţământ, domeniul artistic, industrie, sport şi alte servicii,  au fost răsplătiţi cu diplome de excelenţă pentru activitatea desfăşurată  timp de o viaţă de către membrele Eurofan.

Prezent la eveniment, city managerul Nicolae Bibu, le-a oferit seniorilor câte o ramă pentru fotografii, iar doamnelor câte un trandafir din partea Primăriei Tulcea. La activitate a participat şi inspectorul şcolar general Viorica Pavel.

Evenimentul a debutat cu un minispectacol oferit de solişti şi trupe artistice de la Palatul Copiilor Tulcea.

În discursul său, city managerul Nicolae Bibu şi-a exprimat admiraţia faţă de activitatea Asociaţiei Eurofan.

„Eu vă mulţumesc că aţi făcut evenimentul aici, unde este acum şi sediul temporar al Primăriei. Vă felicit doamna Viorica Petre pentru tot ceea ce faceţi! Cu siguranţă Tulcea vă mulţumeşte pentru tot ceea ce aţi făcut. M-am bucurat să văd şi amestecul de generaţii, atât tineri cât şi dumneavoastră cei cu foarte multă experienţă, de la care întotdeauna avem de învăţat”, a spus Nicolae Bibu.

Preşedinta Asociaţiei Eurofan Tulcea, prof. Viorica Petre, a amintit cum a luat fiinţă asociaţia şi a prezentat câteva dintre activităţile desfăşurate de-a lungul anilor.

„Vreme de 12-13 ani am avut activităţi foarte frumoase cu elevi de liceu. I-am iniţiat puţin în activitatea de voluntariat, iar ştampila Eurofan este verde datorită lor. Una dintre activităţi a fost aceea de a avea discuţii de apropiere cu persoanele care urmau să iasă din închisoare. Voluntarii mei aveau sarcina de a-i convinge că merită să facă ceva în viaţă. Din 2014 mi-a venit geniala idee să extind prin statut această asociaţie şi să devină Asociaţia femeilor tulcene. Ne-am gândit că este bine să încurajăm şi să ajutăm copiii dezavantajaţi, respectiv cu abandon şcolar şi familii destrămate. Sub genericul <<Daruri pentru cei mici>> am cutreierat circa 20 de sate şi comune din judeţ cu prioritate localităţilor din deltă, respectiv Ceatalchioi, C.A. Rosetti, Letea şi Periprava. Le-am dus copiilor dulciuri, jucării, rechizite. Apoi ne-am gândit că există şi copii timizi care nu au curajul de a spune ceva pe scenă. Astfel, am iniţiat un alt proiect care se numeşte <<Vreau să fiu vedetă>>. Cu ajutorul Palatului Copiilor, care ne-a fost gazdă de fiecare dată am reuşit să facem activităţi foarte frumoase. Proiectul <<Tulcea vă mulţumeşte!>> este o idee care mi-a venit în 2014 când un număr mare de colegi de limba şi literatura română s-au pensionat. A fost o mică petrecere urmată de o fotografie de grup. Ediţia din acest an este mai bogată în ceea ce priveşte cadourile, datorită Primăriei Tulcea”, a declarat prof. Viorica Petre.

Citiţi continuare în ediţia tipărită a ziarului DELTA