Amenajări florale, plantarea a mii de arbuşti, reamenajarea sensurilor giratorii, întreţinerea trotuarelor şi reparaţii ale străzilor sunt câteva dintre acţiunile care figurează şi în acest an pe lista de priorităţi a Primăriei Tulcea, pe parcursul campaniei curăţeniei de primăvară.

De asemenea, începând din această toamnă, în zona lacului Ciuperca va începe plantarea a peste 100 de soiuri de trandafir.

Suprafaţa totală a rozariului va fi de circa 5.300 mp, din care zona verde în jur de 3.200 mp.

„Se vor planta circa 117 soiuri de trandafiri pe malul lacului Ciuperca de la insulă către moara de vânt, pe circa 3.200 de mp. În prezent sunt în curs de finalizare măsurătorile şi se lucrează la definitivarea cantităţilor de lucrări şi materiale. Probabil că în primăvară vor începe lucrările de amenajare a unui rozariu, iar plantările se vor efectua din toamnă. Proiectul cuprinde amenajarea sistemului de iluminat, introducerea de bănci şi coşuri”, ne-a declarat Narcis Popescu, directorul Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei Tulcea.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Primăriei, în acest an se vor planta circa 500 de arbori, între 2.500 şi 3.000 de arbuşti, dar şi circa 30.000 de plante perene şi flori de sezon.

„Este în discuţie plantarea a peste 300 de puieţi de arbori pentru parcul Victoria şi completări de arbori care au fost tăiaţi anul trecut. În zona centrală şi de parcuri vor fi plantări pentru completări şi înlocuiri de arbuşti uscaţi şi în cartierul Caragiale. În ceea ce priveşte florile de sezon se vor reface ca anul trecut petele de culoare. Se vor mai face corecţii mecanizate la coronamente arbori de la puieţi până la arbori maturi”, precizează Narcis Popescu.

Primăria Tulcea mai are în curs de finalizare un proiect de reamenajare a sensurilor giratorii de la hotel Delta şi complex Pelican, ceea ce va presupune refacerea zonei verzi cu amenajarea unui sistem de irigaţii, plantări de arbuşti şi plante perene.

Străzile, aleile, parcările şi trotuarele, intră în reparaţii

În această primăvară, Secţia de Întreţinere a Domeniului Public din subordinea Direcţiei de Întreţinere şi Administrare a Patrimoniului Tulcea, va realiza lucrări de reparaţii pe străzi, alei, parcări şi trotuare.

Zonele în care se vor reface aleile sunt cele din strada I.L. Caragiale, Spitalului şi din spatele blocurilor de pe străzile Sabinelor, Gavrilov Corneliu, Babadag şi Păcii.

Lucrări de reparaţii se vor executa şi în zonele de case de pe străzile Urzicii, Jupiter, Anton Pann, Cimbrului, Fetiţelor, Nicopol, Lupeni, Davila, Grădinarilor.

În ceea ce priveşte plombele de asfalt, acestea se vor realiza în tot municipiul, acolo unde se impune.

Nu vor lipsi nici lucrările pentru întreţinerea domeniului public şi a circulaţiei rutiere, respectiv refacere marcajelor rutiere şi reparaţii ale indicatoarelor.

Pe lista de lucrări se mai află cele de reparaţii şi întreţinere a mobilierului urban, respectiv bănci, staţii de autobuz, garduri, locuri de joacă, clădiri de patrimoniu, refacerea colectoarelor pluviale.

Administraţia locală mai are în vedere întreţinerea obiectivelor publice turistice, cum ar fi Satul Pescăresc, Bazinul de Înot, Patinoar, Orăşelul Copiilor, pieţe şi monumente istorice.